Θ. Παφίλης: Ο λαός να μην πέσει στις παγίδες της «συναίνεσης» και της «σταθερότητας»

5.12.2015

Στο νέο δίπολο που έχει στηθεί, η αντιπαράθεση γίνεται για το ποια είναι η πιο κατάλληλη ομάδα για να υλοποιήσει τα τρία μνημόνια που δεν είναι αυτοτελή, αλλά αποτελούν συμπύκνωση των απαιτήσεων του κεφαλαίου. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή, τέταρτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2016.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που επιχειρεί να εμφανίσει το νέο αντιλαϊκό, ταξικό προϋπολογισμό ως καλύτερο από εκείνο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ είναι ίδιος και απαράλλαχτος όσον αφορά τις στρατηγικές του κατευθύνσεις και μάλιστα κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Δεν καταργεί κανένα από τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, ενώ συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημιουργίας ελκυστικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων οικονομίας.

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, να μην πέσει στις παγίδες της «συναίνεσης», που σημαίνει αποδοχή των μέτρων, αλλά ούτε και της «σταθερότητας», που στην πράξη σημαίνει συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τη λαϊκή συμμαχία με αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους να εμποδίσουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και με οργανωμένο, σκληρό, ταξικό αγώνα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης απάντησε στις αναφορές βουλευτών του Ποταμιού για την κλιματική αλλαγή και τη Σύνοδο που διεξήχθη, τονίζοντας ότι γύρω από την πράσινη ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας «παίζονται» τεράστια οικονομικά συμφέροντα, ανεξάρτητα από την ευαισθησία του απλού λαού.

Κατήγγειλε επίσης την υποκρισία και το θράσος της Χρυσής Αυγής που καταφέρθηκε εναντίον του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, υπενθυμίζοντας ότι ο 6ος στόλος των ΗΠΑ βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά και προστάτευε τη χούντα που υπερασπίζονται οι σημερινοί απόγονοί τους. Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι η φασιστική θεωρία που πρεσβεύει η ΧΑ είναι η πιο απάνθρωπη θεωρία των αντιδραστικών τμημάτων του κεφαλαίου.