Θ. ΡΟΥΣΣΗΣ: Δέσμευση του υπουργού για  κατάργηση του ΦΕΚ για ΧΥΤΥ στο Ντουμάνι.

Υπάρχει υπουργική δέσμευση ότι θα καταργηθεί οριστικά το ΦΕΚ με αρθμ. 342/2017, με το οποίο προβλέπεται η κατασκευή ΧΥΤΥ, στο χώρο του παλιού λατομείου, στο Ντουμάνι. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, χθες, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Μαρκόπουλο, μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μιχάλη Χασιώτη.

Ο κ. Χασιώτης, με αφορμή τη νέα  απόφαση που θα έρθει, εντός του Οκτωβρίου στη Βουλή, του ΕΣΔΝΑ και της Περιφέρειας, για τη δημιουργία δύο νέων ΧΥΤΥ στην Αττική, στο Κορωπί και τα Μέγαρα, συν αυτό που έχει κατασκευαστεί στο Γραμματικό, ζήτησε να ενημερωθεί, εάν έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες για την κατάργηση  του ΦΕΚ, με το οποίο το Ντουμάνι προορίζεται, σύμφωνα  με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, για την κατασκευή  ΧΥΤΥ. Επίσης, εάν η Δημοτική Αρχή, όπως έχει ψηφίσει, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει να στηρίζει την απόφαση, για τη δημιουργία στον ίδιο χώρο   πολιτιστικού πολυχώρου, όπου θα περιλαμβάνεται και θέατρο.

Ο  κ. Ρούσσης τόνισε ότι «η απόφαση του ΕΣΔΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής, έρχεται να δικαιώσει τις προσπάθειες  της  Δημοτικής Αρχής, για την μη κατασκευή του ΧΥΤΥ στο Ντουμάνι. Βεβαίως και έχω μιλήσει με τον υπουργό  για την  κατάργηση του ΦΕΚ και έχει δεσμευτεί. Αλλά εμείς είμαστε σε ετοιμότητα και τα όπλα παρά πόδας, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Με αυτά που γίνονται δεν υπάρχει εμπιστοσύνη αν δεν γίνει και πράξη η κατάργησή του».