Θ. Ρούσσης: Αφήστε το αμαρτωλό Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. με τον προϋπολογισμό να λειτουργήσει νόμιμα

Η πολύχρονη  «αμαρτωλή» ιστορία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού δεν έχει τέλος παρά το γεγονός ότι έχει πάρει την διαπιστωτική πράξη  νομιμότητας για τη λειτουργία του.

Η κατάθεση προς ψήφιση, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουνίου, του προϋπολογισμού ανέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι  η Δημοτική Αρχή χρειάζεται να πράξει  ακόμη  πολλά για να λειτουργήσει το Ταμείο ομαλά.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του Δημάρχου κ Θ. Ρούσση  η οποία αποτυπώνει όλη την αλήθεια, ο οποίος τόνισε «Αφήστε το Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. να λειτουργήσει. Αφήστε το να κάνει τη δουλειά του. Σταματήστε το αμαρτωλό Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να γίνει νόμιμο με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Με τον προϋπολογισμό θα λειτουργήσει». Ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Π. Πέππας,  με σαρκαστικό ύφος για να δείξει το μέγεθος του προβλήματος   πρότεινε «Να ξαναγίνει Κρατικό προκειμένου να λειτουργήσει ή να φέρουν το Δικαστικό Μέγαρο  στον Ωρωπό για να μην τρέχουμε στην Αθήνα». Και πρόσθεσε ότι «Είτε το θέλουμε είτε όχι αποδείχτηκε ότι ήταν νόμιμο».

Είναι φανερό ότι το Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. παραμένει το μήλο της έριδος μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης κι ένα εξαιρετικά πρόσφορο πεδίο αντιπαράθεσης με θύματα τους επαγγελματίες και σε βάρος της ανάπτυξης της περιοχής. Σε αυτό φυσικά συμβάλει και η Έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό τα οικονομικά και διαχειριστικά στοιχεία του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω., η οποία ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί και προκαλεί έντονη ανησυχία. Ενώ ένα έγγραφο με το χαρακτηρισμό «Εμπιστευτικό», που έχει φτάσει στα χέρια του Προέδρου του Ταμείου κ. Αν. Παπαθεοδώρου, άναψε νέες φωτιές καθώς είναι άγνωστο το περιεχόμενό του.

Ο Ειδικός Αγορητής του Συνδυασμού της «Δυναμικής Πολιτείας» κ. Αν. Μπαλόκας  υποστήριξε  ότι η λειτουργία του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. συνεχίζει να είναι παράνομη. Ανέφερε ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού είναι στον αέρα, καθώς δεν υπάρχει ταμειακή υπηρεσία κι άρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον  καθιστούν νόμιμο και λειτουργικό. Επεσήμανε  ακόμη ότι  ο Δήμος δεν έχει λειτουργήσει την ταμειακή υπηρεσία κι ότι ο συνδυασμός τον οποίο εκπροσωπεί έχει καταθέσει ένσταση για τη σύνταξη του συγκεκριμένου προϋπολογισμού λέγοντας: «Εάν η ένσταση γίνει αποδεκτή τότε θα καταρρεύσει ο προϋπολογισμός του Λιμενικού Ταμείου αλλά και του Δήμου. Ενώ θα αναζητηθούν κι ευθύνες για όσους έχουν εμπλακεί σε αυτή την μη νόμιμη πράξη».

Τη θέση του απέναντι στο θέμα εξέφρασε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρ. Τσεκρεζής ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «Εδώ και 5 χρόνια μας απασχολεί αυτό το θέμα. Μηνύσεις, δικαστήρια, τι γίνεται εδώ πέρα; Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά είμαστε για το καλό του τόπου. Να βάλουμε τα στήθη μπροστά ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. και να δουλέψουν οι καταστηματάρχες. Για το καλό του τόπου μας».

Η Δημοτική Αρχή είναι γεγονός ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Λιμενικό Ταμείο να λειτουργήσει εύρυθμα. Για αυτό και ο Θ. Ρούσσης υποστήριξε ότι το Λιμενικό Ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και για αυτό το παρέλαβε με όλα τα προβλήματα που υπήρχαν. Ενώ επεσήμανε ότι «όσοι επιχειρηματίες ήταν ταμειακά εντάξει έλαβαν την αναγκαία άδεια χρήσης τραπεζοκαθισμάτων στην παραλιακή λεωφόρο». Και ξεκαθάρισε ότι «Το Λιμενικό Ταμείο θα λειτουργήσει και κάθε κατεργάρης θα κάτσει στο πάγκο του».