Θ. Ρούσσης: Καμία ψήφος χαμένη. Ναι στη συμμετοχή

Το σύνθημα της μεγάλης, αυριανής νίκης έδωσε, το βράδυ της Παρασκευής, στην τελευταία προεκλογική του ομιλία, ενόψει των επαναληπτικών Δημοτικών εκλογών της 2ας Ιουνίου, στην πλατεία ΚΤΕΛ, στη Σκάλα Ωρωπού, ο Δήμαρχος  κ. Θωμάς Ρούσσης μπροστά σε ένα συγκλονιστικό κοινό που τον αποθέωνε. Ένα κοινό που είχε πάθος και παλμό. Είχε πίστη και βεβαιότητα για το τελικό νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ήταν μια συγκέντρωση μεγάλη σε όγκο άκρως  πολιτική όσο και  πολιτισμένη. Μια συγκέντρωση που έδειξε ότι υπάρχουν πολίτες που μπορούν να ακούσουν και να κρίνουν, με όρους πολιτικούς και όχι με επιθέσεις και τραμπουκισμούς. Όχι αναζητώντας εξιλαστήρια θύματα  για να καλύψουν τα πολιτικά ελλείμματά τους. Που έχουν θέσεις, απόψεις και προγράμματα. Που εμπιστεύονται το Θωμά.

Ο κ. Ρούσσης ευχαρίστησε όσους με την ψήφο τους τίμησαν τον ίδιο και τον συνδυασμό του «Πρώτα ο Δημότης». «Κάναμε ένα καθαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα» είπε ο Δήμαρχος Ωρωπού. Και πρόσθεσε: «Χωρίς καταγγελίες και ύπουλα χτυπήματα. Χωρίς επιθέσεις και τραμπουκισμούς». Ενώ κατήγγειλε όσα συνέβησαν στον Αυλώνα από άτομα του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» που αμαύρωσαν την ιστορία του τόπου.

Ο  κ. Ρούσσης ανέφερε ότι ο συνδυασμός του είναι ο συνδυασμός των έργων. «Κάναμε έργο. Έχουμε πρόγραμμα να κάνουμε πολλά ακόμα για τον Τόπο μας. Έργα εκατ. ευρώ. Έργα για την ανάπτυξη του Τόπου. Έχουμε πρόγραμμα υπεύθυνο αναπτυξιακό εφαρμόσιμο και κυρίως κοστολογημένο. Για κάθε Δημοτική Ενότητα».

Επίσης τόνισε ότι «Στο συνδυασμό «Πρώτα ο Δημότης»  δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Όλοι είμαστε ενωμένοι μια γροθιά. Δεν περισσεύει κανείς.  Όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη των εκλογών της Κυριακής και εμείς θα είμαστε οι νικητές.  Εσείς θα είστε οι νικητές, ο Τόπος μας θα είναι ο νικητής».

Επεσήμανε ότι «Στις εκλογές της Κυριακής δεν υπάρχει χαμένη ψήφος. Χρειάζεται μαζική συμμετοχή. Όλοι στις κάλπες. Πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι, επιχείρηση-επιχείρηση. Κανένας δεν πρέπει να λείψει από τη μάχη».

Συγκινητική ήταν η στιγμή, πριν την έναρξη της ομιλίας, όταν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης σε μια συμβολική κίνηση  συναντήθηκε  και αγκαλιάστηκε με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια,  ο οποίος παρακολούθησε την ομιλία του φίλου του.