Θ. Ρούσσης: Ποτέ δεν θα υπογράψω απόλυση εργαζομένων-συμβασιούχων

Τη δέσμευση του ότι, εάν είναι με την υπογραφή του να απολυθούν οι συμβασιούχοι καθαριότητας  του Δήμου, τους οποίους με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επιτρέπει την περαιτέρω ανανέωση των συμβάσεων τους, αυτό «δεν θα πράξει ποτέ» ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης.

Το θέμα τέθηκε, εκτός ημερησίας διάταξης, μετά από αίτημα της «Δυναμικής Πολιτείας» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού» και την  παρουσία των εκπροσώπων των συμβασιούχων.

Εκ μέρους τις Επιτροπής Αγώνα των Συμβασιούχων παρέστη και μίλησε ο κ. Βασιλάκος, ο οποίος καταφέρθηκε κατά της ΕΕ, της κυβέρνησης των Μνημονίων και της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι τους εμπαίζουν μετά από τρία χρόνια εργασίας και δεν τους μετατρέπουν σε αορίστου χρόνου. Ενώ άφησε αιχμές και για τις σχέσεις του Δημάρχου κ. Θ. Ρούσση με τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

Ο κ. Ρούσσης αντέκρουσε μια προς μια τις κατηγορίες του κ. Βασιλάκου τις οποίες χαρακτήρισε αβάσιμες και αναφέρθηκε σε έξι ψέματα που είπε παραθέτοντας χρονικά όλες τις ενέργειες του για τη στήριξη, την  παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων με δική του υπογραφή, αλλά και τις ενέργειές του για να πληρωθούν, όταν για επτά μήνες ήταν απλήρωτοι γιατί ο Επίτροπος δεν περνούσε τα εντάλματα πληρωμής δείχνοντας τους το δρόμο  της δικαιοσύνης.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του θα φέρει ως πρώτο θέμα αυτό των 26 εργαζομένων-συμβασιούχων στην καθαριότητα παρουσία όμως και των εκπροσώπων του Συλλόγων Εργαζομένων στο Δήμο, κάτι που έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Κάθε εργαζόμενος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικεί την εργασία του. Οι Συμβασιούχοι του Δήμου Ωρωπού, οι οποίοι απασχολούνται στην καθαριότητα, σαφώς και παράγουν καθημερινά τεράστιο έργο. Η Πολιτεία θα πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους, είτε με δίμηνες, είτε με τετράμηνες, είτε με οκτάμηνες συμβάσεις. Να σταματήσει να χρησιμοποιεί εργαζόμενους ανανεώνοντας τους τις συμβάσεις και ταυτόχρονα να τους γεννά φρούδες ελπίδες για μονιμοποίηση τους στο Δημόσιο. Οφείλει επιτέλους να σταματήσει την ομηρία εργαζομένων στο βωμό των Μνημονίων, της σκληρής λιτότητας και των δήθεν αποφάσεων δικαστικών οργάνων.

Ακολουθεί το αίτημα που κατέθεσε στο Δ.Σ. η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Ωρωπού,  για προ ημερησίας συζήτηση και λήψη απόφασης ενάντια στις απολύσεις τους και την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Προς: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού, τους Δημοτικούς συμβούλους Ωρωπού

Θέμα: Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και λήψη απόφασης ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων και την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Κύριε πρόεδρε,

Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Ήδη με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, που περιμένουμε να καθαρογραφθεί, κρίνονται παράνομες οι παρατάσεις των συμβάσεων μας, μας ζητούνται επιστροφή των δεδουλευμένων και απολυόμαστε. Τεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης που δεν προχωράει στην υιοθέτηση της πρότασης νόμου που καταθέσαμε πρόσφατα στο κοινοβούλιο με μεγάλη κινητοποίηση, δημιουργώντας αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον μας.

Γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε σε διαρκείς κινητοποιήσεις μαζί με την ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και όλους τους συναδέλφους πανελλαδικά. Με τον αγώνα μας καταφέραμε και είμαστε στην δουλειά με παρατάσεις, περισσότερο από δύο χρόνια.

Γνωρίζετε επίσης ότι η εργασία μας καλύπτει νευραλγικούς τομείς του δήμου για την εξυπηρέτηση τόσο των αναγκών των υπηρεσιών που απασχολούμαστε όσο και των αναγκών των δημοτών.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε στην ανεργία καθώς και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα το ψωμί για τα παιδιά μας.

Ξέρουμε ότι η παρουσία εργολάβου στους τομείς απασχόλησης μας σημαίνει την απόλυση για εμάς τους συμβασιούχους και εγκυμονεί κινδύνους για τους αορίστου και μόνιμους συναδέλφους.

Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση για:

  1. Να μην υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης των συμβασιούχων εφόσον αυτό θα αναφέρει η καθαρογραμμένη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, καθώς και να εξουσιοδοτήσει την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το σκοπό αυτό.
  2. Να αποφασίσει να μην μπει εργολάβος στην καθαριότητα, κάτι που εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στον δήμο αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι μαζί μας στον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Διαβάστε: Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου Χακλουτσίου κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Διαβάστε: Μειώνονται τα δημοτικά τέλη για τις πολύτεκνες οικογένειες στο Δήμο Ωρωπού

     

 

Comments are closed.