Θ. Ρούσσης: Στόχος μας η προστασία και η αξιοποίηση του εθνικού δρυμού των Αφιδνών

Το έργο στη Δ.Ε. Αφιδνών παρουσίασε, χθες, Παρασκευή 10 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης σε μια ακόμα ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες, ενόψει των Δημοτικών εκλογών, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Ρούσσης ανέφερε ότι στις Αφίδνες έγιναν έργα ουσίας. Έργα υποδομής που ήταν απολύτως αναγκαία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής η οποία αποτελεί το στολίδι του Δήμου μιας και βρίσκεται στους πρόποδες του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού εστίασε το λόγο του στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Αφιδνών, καθώς και στην κατασκευή αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, την μελέτη αποχέτευσης των Αφιδνών και το Σχέδιο χωρικής οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Κοινότητας Αφιδνών. Επεσήμανε, επίσης και τα έργα οδοποιίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πυροπροστασία της περιοχής με την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας με εθελοντές και τον εξοπλισμό της με υδροφόρες  με τη βοήθεια  του εφοπλιστή κ. Αθ. Μαρτίνου.

Ο κ. Ρούσσης είπε ότι προχωράει και η μελέτη για την πυροπροστασία της Ιπποκράτειου Πολιτείας αλλά και αξιοποίηση της λίμνης Μπελέτσι, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να  γίνει ποτέ ΧΥΤΥ  στο παλιό λατομείο Ντουμάνι.

Ακολούθησε διάλογος με τους πολίτες οι οποίοι, κυρίως, στάθηκαν στην ανάγκη ενεργοποίησης ενός σχεδίου για την προστασία και αξιοποίηση της Ιπποκράτειου Πολιτείας.