Ιδιωτική εταιρία ναυαγοσωστών στην παραλία του Δήμου Ωρωπού

16.2.2016

Ιδιωτική εταιρία ναυαγοσωστών θα αναλάβει τη προστασία των λουομένων στην περιοχή της παραλίας του Δήμου Ωρωπού, κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης, όπως ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, χτες, δεν θα προχωρήσει στη πρόσληψη, με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου ναυαγοσωστών για την φετινή  θερινή περίοδο, καθώς ο σχετικός εξοπλισμός είναι ακριβός και πέρα από τις δυνατότητες του, αλλά θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία με εξειδίκευση στο τομέα της ναυαγοσωστικής το έργο.

Έτσι ελπίζεται ότι αφενός μεν θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία για τους λουόμενους και αφετέρου θα εξοικονομηθούν χρήματα σε μια πολύ δύσκολη για τα οικονομικά του Δήμου περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι κατά την θερινή κολυμβητική περίοδο η παραλιακή ακτή του Δήμου, η οποία ξεπερνάει να είκοσι χιλιόμετρα μήκος, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αττική ειδικά τα Σαββατοκύριακα, επομένως οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής προς τους λουόμενους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και να πληρούν τα στάνταρς προστασίας των πολιτών.