Ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου παρέστησαν στα εγκαίνια της Σχολής Τερματοφυλάκων του Α.Ο. Συκαμίνου

Συγκίνησε η παρουσία των Π. Κελεσίδη, Χρ. Αρδίζογλου, Αν Μπονόβα, Ν. Ψυχογιού και Δ. Ντουνιά.

Τα ιερά τέρατα του ελληνικού ποδοσφαίρου που δόξασαν τη χώρα συναντήθηκαν με το αύριο, την Κυριακή 7 Μαΐου, σε μια λιτή εκδήλωση με πολύ συγκίνηση από τις θύμισες του χθες, άλλων εποχών, στο  γήπεδο του Συκαμίνου με αφορμή τα εγκαίνια της Σχολής Τερματοφυλάκων που ίδρυσε ο Α.Ο. Συκαμίνου.

Οι Π. Κελεσίδης, Χρ. Αρδίζογλου, Αν. Μπονόβας. Δ. Ντουνιάς και Ν. Ψυχογιός έκαναν τους παριστάμενους να δακρύσουν γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου κάποιες δεκαετίες πίσω όταν μεσουρανούσαν στα γήπεδα είτε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του  ΠΑΣ Γιάννενα, τους είτε με το εθνόσημο στο στήθος.

Μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες τους  ξεπήδησε η άσβεστη φλόγα  και  η αγάπη τους  για το ποδόσφαιρο που υπηρέτησαν και υπηρετούν αλλά και η φιλία που τους δένει. Γιατί αντίπαλοι ήταν μόνο μέσα στο γήπεδο. Έξω από το χορτάρι ήταν φίλοι αγαπημένοι, που παραμένουν μέχρι σήμερα, άσχετα αν τα χρόνια τους βάρυναν και τα μαλλιά τους άσπρισαν.

Η ποδοσφαιρική μορφή τους  ξαναζωντάνεψε στο χορτάρι του γηπέδου του Α.Ο. Συκαμίνου, η μαεστρία τους,  μα πάνω από όλα το ήθος τους σαν αθλητές. Αυτές οι ιερές μορφές της μπάλας έδωσαν τις δικές τους συμβουλές στους λιλιπούτειους αυριανούς αστέρες του ποδοσφαίρου που συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο: Αγάπη για το ποδόσφαιρο, σεβασμό στους προπονητές και δουλειά.

Η ιστορία του Π. Κελεσίδη ο οποίος παρουσίασε και το βιβλίο του «Το λιοντάρι του Θρύλου» όπου περιγράφει το πως ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και την πορεία του μέχρι την εθνική ομάδα, αλλά και το άδοξο τέλος  στα 29 χρόνια του, από χιαστούς έκανε μικρούς και μεγάλους να βουρκώσουν και ο καθένας να θυμηθεί κάτι από το παρελθόν του στα γήπεδα.

Αλλά και ο Χρ. Αρδίζογλου με τον ελαφίσιο διασκελισμό και την   αγάπη του στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έδωσε τη δική του νότα στις θύμισες όλων, έχοντας κατά νου την περιπέτεια του δικού του γιού που  μόλις στα 19 του εκδιώχτηκε από την αγαπημένη του ΑΕΚ όπου έπαιζε τερματοφύλακας, από το προπονητικό τιμ, ενώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη θέση αυτή.

Όπως και οι αναμνήσεις των Ν. Ψυχογιού, Δ. Ντουνιά και Αν. Μπονόβα όπου σε διαφορετικές εποχές άφησαν το στίγμα τους στα ελληνικά γήπεδα. Μάγεψαν με την τεχνική τους κι αγαπήθηκαν για την σεμνότητά τους.

Η Σχολή Τερματοφυλάκων που ίδρυσε ο Α.Ο. Συκαμίνου, την πρώτη ερασιτεχνικού σωματείου στην Αττική, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα,  οφείλεται στην αγάπη του Προέδρου του Αθλητικού Ομίλου και Αντιδημάρχου του Δήμου Ωρωπού  κ. Δ. Τζεβελέκου παλιού τερματοφύλακα, των μελών του Δ.Σ. και φυσικά του προπονητή κ. Κυριάκου Κουμπή που είναι η ψυχή όλου αυτού του εγχειρήματος.

Πρόκειται για μια προσπάθεια πρωτοποριακή σε ένα ειδυλλιακό χώρο, όπου αρωγός είναι ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, παλιός πρόεδρος του σωματείου ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στο έργο όλων των αθλητικών σωματείων που φέτος μάλιστα  χρηματοδοτήθηκαν με 150 χιλ. ευρώ.

Επίσης η  ΚΕΔΩ,  με τον πρόεδρό της κ. Στ. Δάβρη, στέκεται πλάι στα σωματεία διευκολύνοντας το έργο τους με έργα υποδομής.  Και  πάνω από όλους, οι φίλαθλοι που έχουν αγκαλιάσει τον Α.Ο. Συκαμίνου βλέποντας ότι δημιουργεί υποδομές για τα νέα παιδιά. Σήμερα πάνω από 150 αθλητές εκ των οποίων τα 55 στις ακαδημίες έχουν δημιουργήσει μια ποδοσφαιρική κυψέλη μέσα από την οποία όλοι ευελπιστούν στο μέλλον να αναδειχτούν οι αθλητές που θα στελεχώσουν τις μεγάλες ομάδες και γιατί όχι και την Εθνική Ελλάδας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Δ. Βελτανιώτης, Γ.  Δάβρης και Χρ. Σιδέρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μιχ. Τόλιας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Χαλκουτσίου κ. Γ. Λιθαδιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδριανή Αλεξανδράτου (και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ωρωπού) και Γ. Σταύρου, Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής Δήμου Ωρωπού, σύσωμος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκαμίνου και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Παπαγεωργίου.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι  παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους στο άθλημα Π. Κελεσίδης, Χρ. Αρδίζογλου, Ν. Ψυχογιός, Δ. Ντουνιάς, Αν Μπονόβας και ο Δήμαρχος Τανάγρας Β. Περγάλιας, όλοι  οι παλαιοί Πρόεδροι του Α. Ο.  Συκαμίνου, παράγοντες του ποδοσφαίρου και της Διαιτησίας σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια, προπονητές, καθώς και ο παλιός διαιτητής κ. Σκλιάς.

Ακολούθησε επίδειξη τεχνικής από τους τερματοφύλακες,  όπου ο Π. Κελεσίδης δεν άντεξε στον πειρασμό  μπήκε στο γήπεδο για να τους δείξει ασκήσεις  και να τους δώσει συμβουλές στα νέα παιδιά. Το πρόγραμμα έκλεισε με  διπλό τριάντα λεπτών, από τους αθλητές  της Ακαδημίας του Α.Ο. Συκαμίνου που καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους.

Διαβάστε: Π. Κελεσίδης: Από την απόρριψη στην καταξίωση «Το λιοντάρι του Θρύλου» (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

Comments are closed.