Ιερώνυμος Β’: Με ενότητα και συνεννόηση θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

Μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων  για να ξεπεραστεί η δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία απηύθυνε, σήμερα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β’, κατά το Θείο Κήρυγμα του  στον Πολιούχο του Δήμου Ωρωπού Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, όπου χοροστάτησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης Ωρωπού

Ο Μακαριότατος, αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς που τον δένουν με τον Ωρωπό από τα παιδικά του χρόνια τόνισε ότι «Αυτή η χώρα πολλές φορές κατά το παρελθόν αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις με μνημόνια. Κι άλλες φορές χρωστούσε. Αλλά δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. Δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη και την αισιοδοξία μας. Το θάρρος μας, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι όπως έκαναν οι πρόγονοί μας. Φτάνει να έχουν τα θεμέλια  κι αυτά τα θεμέλια τα βρίσκουμε στα λόγια του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου.

Δεν θα πετύχουμε τίποτα αν δεν είμαστε ενωμένοι. Αν δεν γίνουμε μαχητές της ενότητας».

Και πρόσθεσε: «Αυτοί που μας παρακολουθούν φοβούνται μην ενωθούμε. Φοβούνται τη δύναμή μας. Για αυτό πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης, σύμπνοιας και ενότητας για να βγούμε από τις δυσκολίες. Διαφορετικά το ταξίδι θα είναι μακρύ, εξαιτίας αυτής της δυσκολίας».

Ενώ αναφερόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας είπε ότι : «Η Εκκλησία είναι μια μεγάλη δύναμη. Όχι υλική όπως λένε και γράφουν πολλοί  αλλά πνευματική. Η Εκκλησία δεν  θέλει  εξουσία. Ήρθε να διακονεί τους ανθρώπους. Να υπηρετήσει τους ανθρώπους. Αυτό το έργο που κάνει για τους ανθρώπους δεν μπορεί να ευτελίζουν».

Ο Μακαριότατος κατέληξε λέγοντας  ότι: «Όλοι είμαστε μέλη της Πολιτείας και πιστοί της Εκκλησίας. Για αυτό όλοι μαζί θα παλέψουμε για να βγούμε από την δυσκολία. Από την κρίση. Να μην κουτσομπολεύουμε ο ένας για τον άλλον. Πρέπει να συνεργαστούμε Θα πρέπει να μιλάμε λιγότερο και να πράττουμε περισσότερο.  Κι όταν περάσει η δυσκολία τότε θα βρούμε το χρόνο να τα πούμε στα καφενεία, τις πλατείες».

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄ και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου και Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, καθώς και  του ιερού κλήρου της περιοχής.

Ακολούθως ο Εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου εις ανάμνηση της ημέρας και της παρουσίας για πρώτη φορά Αρχιεπισκόπου στον Ιερό ναό, ο π. Αντώνιος δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο ένα αντίγραφο εικόνας της Παναγίας που φυλάσσεται στο Ναό από το 1870.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κα Γεωργία Μαρτίνου και οι κ. Γιώργος Βλάχος, Αθ. Μπούρας, Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην Βουλευτής κ. Νίκος Καντερές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης  και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων κ. Νίκος Πέτρου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Αλ. Ανυφαντής και ο Πρώην Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σταμάτης, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Συλλόγων καιΦορέων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Comments are closed.