Ιερώνυμος: Το προσφυγικό δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας

15.4.2016

Στη Λέσβο βρίσκεται ήδη από το πρωί  ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενόψει της ιστορικής επίσκεψης με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στόχος της επίσκεψης είναι η ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για το προσφυγικό. Κατά την άφιξη του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «το προσφυγικό δεν είναι μόνο πρόβλημα των Ελλήνων αλλά όλης της ανθρωπότητας».

Στο πόδι το νησί, πυρετώδεις προετοιμασίες και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Στη Μυτιλήνη θα βρεθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να καλωσορίσει τους ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί θα διαρκέσει πέντε ώρες και ήδη 200 δημοσιογράφοι έχουν ζητήσει να διαπιστευτούν για να καλύψουν την ιστορική αυτή επίσκεψη. Οπως έχει γίνει γνωστό ήδη 53 δημοσιογράφοι θα τον συνοδεύσουν από το Βατικανό.

Οπως είναι αναμενόμενο το νησί θα μετατραπεί σε φρούριο για την επίσκεψη του Ποντίφικα. Εκτός από την ασφάλεια του Βατικανού, που βρίσκεται στο νησί από την Δευτέρα, σήμερα φτάνουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, καθώς και ειδικό κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.