Ιερώνυμος: Χρειαζόμαστε ενότητα και ομοψυχία

28.3.2016

«Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ ενότητα και ομοψυχία. Να προχωρήσουμε από κοινού Έλληνες και Ευρωπαίοι», τόνισε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τους διατελέσαντες εκπροσώπους του ελληνικού λαού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της εγγυητικής παρουσίας των κοινοβουλευτικών θεσμών και των αρχών της Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική, σε μια τόσο κρίσιμη και πολυτάραχη συγκυρία». Υπερθεμάτισε μάλιστα σχετικά με την επισήμανση ότι «η ιστορία γράφεται από πρόσωπα».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στο έργο του βουλευτή, που όπως είπε «είναι να υπηρετεί τους αδυνάτους, να περιφρουρεί το κοινό καλό, να προστατεύει από την αυθαιρεσία», ενώ συμπλήρωσε πως «η Πατρίδα, όπως και η Εκκλησία είναι κοινή μας οικογένεια. Δεν υφίστανται, όμως, ως έννοιες αυτονόητες έξω από το πλήρωμα των προσώπων που τις απαρτίζουν. Έτσι και η έννοια της μνήμης, της συνέχειας γίνεται απτή πραγματικότητα. Και τούτο είναι το μεγαλύτερο προνόμιο που μπορεί να διαθέτει ένας λαός. Κοιτάζοντας πίσω και μαθητεύοντας τη μνήμη των πολιτικών αυτών, να εξοπλιστούμε φυσικά, να επωμιστούμε διδάγματα και ο καθένας με τον τρόπο του να τα δώσουμε στις προκλήσεις των καιρών».