Ιριδα:”Σφάζονται” η παθολογοανατόμος και η ιατροδικαστής Τσιόλα για την αιτία θανάτου

“Εάν η κ. Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα”, λέει η παθολογοανατόμος που εξέτασε τα όργανα της Ιριδας.

Η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου, η οποία είχε εξετάσει τα όργανα της μικρής Ίριδας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, μίλησε για τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας, που δείχνει δολοφονία των δύο παιδιών.

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, εξήγησε πως ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου. “Εάν η κ. Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η κ. Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα. “Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου την γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος” πρόσθεσε η ίδια.

Η απάντηση της Αγγελικής Τσιόλα
“Εχω να πω μόνο τούτο. Η κ. Μητσέλου με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)”, δήλωσε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, απαντώντας έτσι στους ισχυρισμούς της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου που εξέτασε τα όργανα της Ιριδας.

thetoc.gr