Ιστορική μέρα για τον Ωρωπό-Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο μετατροπής των Παλαιών Φυλακών σε Κέντρο Δημοκρατίας

Μεγάλη μέρα σήμερα για τον Δήμο Ωρωπού. Ιστορική. Σήμερα γράφτηκε μια ακόμα ιστορική σελίδα μνήμης, που θα μείνει ως παρακαταθήκη,  στη σύγχρονη ιστορία του Τόπου. Η επιθυμία δεκαετιών των κατοίκων για να ανακαινιστούν οι Παλιές Φυλακές Ωρωπού και να αποκτήσουν τη πρέπουσα αξία γίνεται πραγματικότητα. Μπήκε ένα ακόμα σημαντικό λιθαράκι για την έναρξη των έργων.

Ο  Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης υπέγραψε, σήμερα, την σύμβαση για το μεγάλο  έργο  της μετατροπής των παλαιών φυλακών Ωρωπού σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού». Έτσι το έργο  μπήκε στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του.

Κατά την  υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες, ιδιαίτερα συγκινημένοι  οι άνθρωποι που μέσα στο χώρο αυτό μαρτύρησαν που φυλακίστηκαν για τις ιδέες τους. Το προεδρείο του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Βαγγέλης_Γκιουγκής, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος_Μανιός και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γιάννης_Ξαρχουλάκος. Αφού ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο χώρο των Φυλακών θα παραχωρηθεί ειδικός χώρος για τη στέγαση του Σ.Φ.Ε.Α.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Οι Παλιές φυλακές αποκτούν πλέον τον ιστορικό ρόλο τους τόσο για τη χώρα μας αλλά και διεθνώς ως χώρος μαρτυρίου και δημοκρατίας. Ως χώρος θύμησης για τις επόμενες γενιές. Σημείο αναφοράς.

Η κοινωνία μας προχωρά μπροστά! Τα όνειρα όταν υπάρχει θέληση γίνονται πράξη Τίποτα δεν είναι αδύνατο απατηλό η ανυπέρβλητο.

Ο Γ. Γιασημάκης είναι ο Δήμαρχος που θα συνδέσει το όνομά του με την ιστορία των Φυλακών Έβαλε ένα λιθαράκι που θα αλλάξει την εικόνα του Ωρωπού. Άλλωστε η ανακαίνιση των Παλιών Φυλακών  «Ήταν ρητή προεκλογική  δέσμευση μου» δηλώνει, επισημαίνοντας ότι «Είχαμε υποχρέωση απέναντι, στους νέους μας και στην ιστορία του τόπου μας να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή και χωρίς να δειλιάσουμε μπροστά στα εμπόδια, που ήταν εξαρχής πολλά και δύσκολα».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού καταλήγει «Είναι απόλυτα βέβαιο πως όταν ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο, θα έχουμε κάνει το καθήκον απέναντι σε όλους αυτούς που με τον αγώνα τους έκαναν αυτό το μέρος ιερό και ιστορικά διαχρονικό και θα τους έχουμε αποδώσει την τιμή που τους αρμόζει για όσα έκαναν για μας. Με συνέπεια, σεβασμό και πολύ δουλειά συνεχίζουμε να αλλάζουμε τον τόπο μας».