Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ξημερώματα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

 13.2.2016

Νέο γύρο διαμαρτυριών των κατοίκων, αλλά και της δημοτικής αρχής, προκάλεσε η εμφάνιση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, τα ξημερώματα, στην πύλη του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι, που αντιδρούν στη μετατροπή του χώρου σε κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί ξανά στο σημείο, ενώ η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση», τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο fm», ενώ προειδοποίησε ότι θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις.

«Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση επικύρωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Φωτόπουλος.

«Αντ’ αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Δέλτα.