Ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε το ξενοδοχείο Tsamis στην Καστοριά

Ταρακουνήθηκε η Καστοριά από τη σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στη 01.30 σήμερα Πέμπτη και ισοπέδωσε τετραόροφο εμβληματικό ξενοδοχείο.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε όλη την πόλη και τους γύρω οικισμούς ενώ οι τέσσερις όροφοι του ξενοδοχείου Tsamis μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα από μπάζα.

Ισχυρή έκρηξη περί τη 01.30 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Τσάμης» στην Καστοριά είχε αποτέλεσμα το κτιριακό συγκρότημα να καταρρεύσει ολοσχερώς.

Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη. Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Βασίλης Τσάμης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «το ξενοδοχείο ήταν κλειστό από τον περασμένο Μάρτιο. Οι δεξαμενές υγραερίου είναι άθικτες σε ξεχωριστό προβλεπόμενο χώρο. Όλο το σύστημα του ξενοδοχείου ήταν σε πλήρη αδράνεια. Θέλουμε χρόνο για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό που έγινε».

Στο σημείο έφτασαν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, ενώ άνδρες της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Η αστυνομία απέκλεισε, επίσης προληπτικά, κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Από την Περιφερειακή διεύθυνση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστό, δεν υπήρχε κανείς στην εγκατάσταση.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς. Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην ακριτική πόλη.

Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε όλη την πόλη και τους γύρω οικισμούς, ενώ οι τέσσερις όροφοι του ξενοδοχείου «Τσάμης» μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα από μπάζα. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα αίτια που προκάλεσαν αυτήν τη φοβερή καταστροφή.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς, Σιδέρης Σμαρόπουλος που έκανε λόγω για ολική καταστροφή ενός ξενοδοχείου που συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.