Ισχυρή σεισμική δόνηση στα Κρέστενα 5,2 Βαθμών.

15.2.2016

Σεισμός 5,2 βαθμών, απόψε,   με επίκεντρο τα Κρέστενα έγινε ιδιαίτερα αισθητός στον Πύργο, την Αρκαδία αλλά και όλη την Πελοπόννησο.

Η ισχυρή  σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 20:55 το βράδυ της Δευτέρας στη δυτική Πελοπόννησο.  Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10χλμ.

Η δόνηση, η οποία είχε διάρκεια, ανησύχησε κατοίκους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας και άλλων περιοχών της Ηλείας, αρκετοί από τους οποίους βγήκαν από τα σπίτια τους.

Την ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε μιλώντας στους  ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή  σεισμολογίας κ. Λέκκα  πιθανότατα πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ η περιοχή έχει δώσει κατά το παρελθόν και σεισμό 5,6 βαθμών.