Κάλεσμα ΟΓΕ για ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΗ συγκέντρωση ενόψει Συνόδου Μαδρίτης Εισερχόμενα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ

 ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΝΑΤΟ

 

     Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες να δυναμώσουμε αποφασιστικά την πάλη ενάντια στα νέα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ που προωθούνται με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη 29 και 30 Ιούνη.          Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα κατά της Ελληνοαμερικάνικης Συμφωνίας την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 7.30 μμ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αντιπροσωπεία της ΟΓΕ θα συμμετέχει επίσης στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη την Κυριακή στις 26 Ιούνη 2022,  συσπειρωμένη στο μπλοκ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ)

 

          Δεν υποτασσόμαστε  στα βρώμικα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, που θα ενισχύσει η Σύνοδος των 30 κρατών μελών στην Μαδρίτη,  απλώνοντας τη δολοφονική τους δράση όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο :

  • Ενισχύοντας τα στρατεύματα του και τη συγκέντρωση εξοπλισμού όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά συνολικά στην Ανατολική Ευρώπη, ιδιαίτερα από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.
  • Καταλήγοντας στη νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ που θα σηματοδοτεί τη νέα φάση διαρκούς κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού «ξεκαθαρίσματος» με τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ θα γεννά νέους κινδύνους και απειλές για τους λαούς.
  • Προετοιμάζοντας τη νέα διεύρυνση του με τη Φιλανδία και τη Σουηδία και ενισχύοντας το ρόλο του ως “παγκόσμιου χωροφύλακα” με το βλέμμα στραμμένο στον Ειρηνικό και παρόντες τους νέους εταίρους από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία.
  • Εκσυγχρονίζοντας το πυρηνικό οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να είναι έτοιμο σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Βαρσοβίας το 2016, για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα.

 

          Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια και καταγγέλλουμε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα μας σε απέραντο ορμητήριο πολέμου του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα το λαό μας σε στόχο αντιποίνων.

          Δεν ανεχόμαστε τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και στρατιωτικές δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας μας, όπως σήμερα στη Βουλγαρία για να υπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Δεν δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και όσα νέα βάρη θα μας φορτώσουν με τις αποφάσεις τους στη Μαδρίτη. Οι γυναίκες του μόχθου αρνούμαστε να βρίσκεται η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην κορυφή της λίστας των 30 κρατών – μελών του, δαπανώντας το 3,59% του ΑΕΠ,  που αντιστοιχεί σε 6,60 δις ευρώ για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, με λεφτά από τις δικές μας τσέπες  και την ίδια στιγμή να στενάζουν οι οικογένειές μας από το κόστος της ενέργειας  και της ακρίβειας.

      Δε θα περάσει η ξεδιάντροπη ευρωατλαντική προπαγάνδα που αθωώνει τους μακελάρηδες των λαών ΝΑΤΟ και ΕΕ. Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει ότι σπέρνουν τον πόλεμο και την καταστροφή, χαράσσοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών. Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς όχι μόνο δεν εγγυάται την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, όπως προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό η κυβέρνηση και το κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, υποθάλπει την τουρκική επιθετικότητα και αποτελεί πραγματικά βόμβα η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί, καθώς το ΝΑΤΟ είναι ο φορέας της στρατηγικής της συνδιαχείρισης, της συγκυριαρχίας, της συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου του Αιγαίου, δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά βλέπει γκρίζες ζώνες και  θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις αποφάσεις της ΝΑΤΟϊκής Συνόδου στη Μαδρίτη  και απαιτούμε :

– Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμών.

– Να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία  ή σε άλλες στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

– Να κλείσουν ΤΩΡΑ όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

Όλες στη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια

στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις για να διαδηλώσουμε

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7:30 μ.μ.