Κάλεσμα της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ωρωπού-«Έλα μαζί μας… γίνε εθελοντής»

Κάλεσμα της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ωρωπού

«Έλα μαζί μας… γίνε εθελοντής»

Ανοιχτό κάλεσμα, σε όποιον πολίτη επιθυμεί να ενταχθεί στην Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας, απευθύνει  ο Δήμος Ωρωπού.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν ομάδες Εθελοντών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού, ώστε να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να προστατεύσουμε τον οικολογικό πλούτο του Δήμου μας και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, σε όποιον την έχει ανάγκη.

Πιστεύουμε  ότι  στις δύσκολες και ιδιαίτερα επιβαρυντικές συνθήκες που ζούμε, αποτελεί κοινή λογική,  κάθε πολίτης του Δήμου,  που ενδιαφέρεται για το όμορφο περιβάλλον που μας περικλείει, να θέλει να το προστατέψει από τις πυρκαγιές και τις φυσικές καταστροφές.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η προστασία των δασών είναι στοιχείο της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής μας. Η δράση αυτή εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια του Δήμου Ωρωπού για την ενίσχυση του εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του. Σε μια προσπάθεια αφύπνισης  της περιβαλλοντικής τους  συνείδησης.

Η συμμετοχή και η συνεργασία των πολιτών στην δασοπροστασία, δασοπυρόσβεση και σε άλλες  φυσικές καταστροφές είναι καθοριστικής σημασίας για την ζωή μας.

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Ωρωπού  ιδρύθηκε το 2016 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού. Το 2017  εντάχθηκε στο Μητρώο  των Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αριθμό μητρώου 13/2017.

Από την ίδρυση της Εθελοντικής Ομάδας και μέχρι σήμερα, τα μέλη της έλαβαν και λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδεύσεις για θέματα, δασοπυρόσβεσης και γενικότερα σε θέματα πολιτικής προστασίας (σεισμοί, πλημμύρες, πρώτες βοήθειες, χιόνια,  κλπ).

Η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Ωρωπού έχει  σκοπό να συνδράμει στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας, καθώς και στην ενεργή παρέμβαση αποτροπής και καταστολής καταστροφών από δασικές πυρκαγιές και την αντιμετώπιση άλλων φυσικών καταστροφών  (σεισμοί, ζημίες από ακραία καιρικά φαινόμενα, κλπ).

Η προθυμία, ο ζήλος και η επιμονή των εθελοντών αποσκοπούν σε ένα στόχο: τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της περιοχής μας και την παροχή βοηθείας σε οποιοδήποτε συμπολίτη μας το έχει ανάγκη.

Κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2016-2017, η Εθελοντική Ομάδα, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, επενέβη έγκαιρα σε όλα τα περιστατικά που συνέβησαν στη περιοχή ευθύνης της.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και συμμετοχή μπορείτε να απευθυνθείτε στον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δημάρχου κ. Αθανάσιο Λέκκα στο τηλέφωνο:  6974950816.

Επίσης στα τηλέφωνα του Γραφείου Δημάρχου:

2295-320306  και  2295-320303

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού