Κάλυμνος: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για το θάνατο του 21χρονου φοιτητή. Είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας

Φως στην υπόθεση του φοιτητή που έχασε τη ζωή του στην Κάλυμνο, ρίχνουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που ακυρώνουν το πόρισμα του πρώτου ιατροδικαστή.

Η οικογένεια του 21χρονου φοιτητή που βρέθηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου Tiatianalive επιμένει πως «το παιδί είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας”. Η μητέρα του είναι απόλυτη ότι ο φοιτητής δεν είχε ποτέ διαφορές με κανέναν.

“Έχω πειστεί ότι κάποιος του αφαίρεσε τη ζωή. Από τα ιατροδικαστικά ευρήματα και από όλα αυτά που ζήσαμε εκείνες τις μέρες. Ένα θρίλερ…» είπε μεταξύ άλλων, στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live.

Το ενδεχόμενο ο φοιτητής να σκοτώθηκε πέφτοντας από βράχο -να έγινε δηλαδή κάποιο ατύχημα- έχει αποκλειστεί πλέον από την οικογένειά του.

«Ούτε από τα τρία μέτρα δεν έχει πέσει»

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια του φοιτητή, Σωκράτης Τσαντίρης. «Δεν έχω κανένα εύρημα ότι υπάρχει πτώση από μεγάλο ύψος… Δεν είχε σπλαχνικές κακώσεις, δηλαδή τραυματισμούς σε εσωτερικά όργανα. Δεν υπήρχε εσωτερική αιμορραγία. Έγινε ακτινοσκόπηση και δεν υπάρχουν κατάγματα».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε ο φοιτητής να έχει αυτή την εικόνα, έχοντας πέσει από 40 μέτρα ύψος, ο κύριος Τραντίρης απαντά: “Σας αποκλείω μια ελεύθερη πτώση και από τα 3 μέτρα”! Αντίθετα, ο ίδιος, μιλάει για πολλά τραύματα που έχουν προκληθεί από αντικείμενο.

“Είχε πολλαπλά θλαστικά τραύματα και όχι μόνο στο κεφάλι. Τραύματα που έχουν προκληθεί από αντικείμενο. Επειδή είναι τραύματα, το αντικείμενο αυτό θα πρέπει να είχε και κάποια κόχη. Είχε (τραύματα) στο κεφάλι, στα χέρια στην κοιλιά και στο δεξί πόδι”.

Ο κύριος Τσαντίρης διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο φοιτηρής έζησε 36 ώρες μετά τον τραυματισμό του, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

“Δεν υπάρχει εύρημα που να δείχνει ότι ο θάνατος, ο μηχανισμός θανάτου εξελίχθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα… Ήταν σύντομος ο θάνατός του”.

Ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, ο κύριος Τσαντίρης λέει ότι τα χτυπήματα στη σορό του φοιτητή, ναι, θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από βράχο. Όχι όμως από πτώση. “Χτύπημα από πέτρα μπορεί να είναι αυτά αλλά δεν έχουμε πτώση από ύψος γιατί αλλιώς θα είχαμε κατάγματα. Δεν είχαμε κατάγματα”.

Μητέρα φοιτητή: «Είναι δικαίωση για τον Νίκο»

Όπως είπε στην εκπομπή η μητέρα του άτυχου φοιτητή, αυτές οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση, είναι μια δικαίωση για τον γιος της και ολόκληρη την οικογένεια, που ζει ένα θρίλερ τους τελευταίους μήνες.

“Είναι ένα θρίλερ για την οικογένεια. Η δεύτερη αυτή εξέταση είναι δικαίωση για τον Νίκο. Από εδώ και πέρα πιστεύω ότι θα βρεθούν οι ένοχοι και γιατί έκαναν αυτό στον Νίκο. Πιστεύω ότι θα βρεθούν…

Η ίδια αποκλαύπτει ότι τις πρώτες ημέρες είχε αρχίσει να πιστεύει ότι το παιδί της όντως, έπαθε ένα φρικτό δυστύχημα. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως, τα στοιχεία του «παζλ» δεν κόλλαγαν μεταξύ τους.

“Στην αρχή πείστηκα αλλά μετά τις μαρτυρίες των διασωστών που έψαχναν τόσες μέρες, δε μπορεί να μην είχαν δει κάπου τον Νίκο… Εγώ είχα περάσει από το συγκεκριμένο μονοπάτι. Από εκεί πρέπει να πέρασα 3, 4 φορές. Εγώ είπα ότι αποκλείεται να ήταν ο Νίκος εκεί. Και οι μαρτυρίες των διασωστών με έπεισαν ότι ο Νίκος δεν ήταν εκεί».