«Κάψε με Αλέξη να μ’ αλείψεις λάδι»… ξανά σε απεργία καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ!

2.12.2015

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ή υποτιμά εντελώς την νοημοσύνη του κόσμου, ή στερείται παντελώς νοημοσύνης η παράταξη. Πρώτα ψηφίζει Γ΄ Μνημόνιο και το επιβάλει, μειώνει μισθούς, συντάξεις, εκτελεί εν ψυχρώ με τη φοροληστρική πολιτική του, οδεύει προς την ολική κατάρρευση του ασφαλιστικού και μετά για να χρυσώσει το χάπι καλεί σε… απεργία τους εργαζομένους για τα μέτρα με τα οποία τους έχει εξαθλιώσει!

Την πρώτα φορά που προέβη σε αυτή την κίνηση, στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου, δεν εξέλαβε φαίνεται τα μηνύματα του κόσμου, που αντιμετώπισαν τραγελαφικά αυτή την κωμικοτραγική κίνηση και την επαναλαμβάνει. Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου τους εργαζομένους, εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τονίζοντας ότι  η παρουσία των εργαζομένων θα βάλει την δική της σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Ας λάβουν αυτή τη φορά υπόψη τους ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»…

Τελικά ποιος διοικεί την Ελλάδα και αποδεκατίζει το λαό με αντιλαϊκά μέτρα; Ένας «νεοφιλελεύθερος» ή ένας «αριστερός» Πρωθυπουργός; Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως «δεν ξέρουν η αριστερά τους τι ποιεί η δεξιά τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη.

Οι λαϊκοί αγώνες, τα κοινωνικά κινήματα και οι εργατικές διεκδικήσεις αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για μια πραγματική δημοκρατία, για την ανατροπή της βαριάς κληρονομίας που έχει αφήσει η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Μέσα από τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες του κόσμου της δουλειάς μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το στοίχημα για μια διαφορετική πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Να απαντήσουμε στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οικονομικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συμμετοχή τους στην Απεργιακή κινητοποίηση να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Για την προστασία και την ενίσχυση των ταξικών τους συμφερόντων, να δρομολογήσουν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την απομείωση των συντάξεων από 20% έως και 55%, σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι/ες διεκδικούν να δρομολογηθεί μια λύση στο Ασφαλιστικό που στο επίκεντρό της θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, η προστασία των δικαιωμάτων, αλλά και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα οδηγεί σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα».