Κέντρα φιλοξενίας για μετανάστες και σε στρατόπεδα

18.12.2015

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραχωρήσει δύο στρατόπεδα ένα εντός της Αττικής και ένα στη Βόρειο Ελλάδα προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτά μετανάστες. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το κάθε στρατόπεδο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 2.000 μετανάστες.

Βολές Καμίνη κατά του υπουργείου Άμυνας

Τo πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης για τη στάση του υπουργείου Άμυνας που δεν παραχωρεί στρατόπεδα για τη φιλοξενία των μεταναστών.

«Υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν σταδιακά να εγκλωβίζονται άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν έχουν το καθεστώς του πρόσφυγα. Άνθρωποι από το Μαρόκο, την Αλγερία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές. Δεν θέλουμε οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκονται στις πόλεις και να κυκλοφορούν χωρίς βιοπορισμό, χωρίς προοπτική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

«Εξακόσιοι Σύροι μετανάστες βρίσκονταν στο Σύνταγμα επί τρεις βδομάδες και η κυβέρνηση ήταν σε παράλυση. Υπάρχουν στη χώρα άδεια στρατόπεδα, ελεύθεροι χώροι. Γιατί δεν ανοίγουν μερικά στρατόπεδα; Ρωτάω και κρύβονται», κατήγγειλε σε έντονους τόνους. Και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει στεγανοποίηση των ένοπλων δυνάμεων έχουν παραδοθεί κάπου για διαχείριση και δεν μετέχουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τι συμβαίνει;» διερωτήθηκε ο κ. Καμίνης.