Κίνδυνος να χαθούν οι ρυθμίσεις των 100 δόσεων – Η κυβέρνηση σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των φορολογουμένων

27.6.2016

Σε εφαρμογή τίθενται από την 1η Ιουλίου οι  αυστηρότεροι όροι για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να εξοφλήσουν άμεσα τις νέες οφειλές τους, εντός 15 ημερών, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν εκτός ρύθμισης.

Αν κάποιος πολίτης δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για εξοφλήσει άμεσα στις νέες οφειλές, θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια ΔΥΟ, προκειμένου να υπαχθεί στη λεγόμενη πάγια ρύθμιση των οφειλών. Η πάγια ρύθμιση ισχύει για όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν από 15 Δεκεμβρίου του 2015 και ύστερα και αυτά δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να δείξου ιδιαίτερη προσοχή καθώς για να μη χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει να εξοφλήσουν άμεσα τις νέες οφειλές τους, εντός μάλιστα μόλις 15 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν εκτός ρύθμισης.

Για να μην χάσουν λοιπόν την ευνοϊκή ρύθμιση που τους δίνει τη δυνατότητα για μικρή δόση οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να βρουν τα χρήματα είτε να εντάξουν τους νέους φόρους στη ρύθμιση των 12 ή των 24 δόσεων.

Για να πετύχουν τις νέες δόσεις για τα νέα χρέη οι πολίτες πρέπει να πάνε στην αρμόδια ΔΟΥ και να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα ώστε να υπαχθούν στην λεγόμενη πάγια ρύθμιση των οφειλών τους. Η πάγια ρύθμιση ισχύει για όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν από 15 Δεκεμβρίου του 2015 και ύστερα και αυτά δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή καθώς στις 16 Αυγούστου οποιαδήποτε νέα οφειλή λόγο χρεωστικού εκκαθαριστικού που δεν έχει πληρωθεί σας βγάζει από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα τέλη του Σεπτεμβρίου με τη δόση για τον ΕΝΦΙΑ.