Καβάλα: Ο «εκτελεστής του Σατανά» πίστευε ότι θα γίνει άγιος-Τι είπε στην απολογία του

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον 40χρονο «εκτελεστή του Σατανά» στην Καβάλα που απολογήθηκε για την δολοφονία ενός 58χρονου, ενώ έβαλε στο στόχαστρο δύο ακόμα αθώους ανθρώπους.

Οι δικηγόροι του 40χρονου τόνισαν ότι ο πελάτης τους πάσχει από σχιζοφρένεια και έκαναν αποκαλύψεις σχετικά με τις σημειώσεις που βρήκαν από τον ίδιο. Αυτές ανέφεραν ότι λάμβανε εντολές από τον Σατανά και προέβη στις πράξεις του για να σταματήσουν οι φωνές. Έγραψε ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς και ότι ανώτερες δυνάμεις θα έκαναν κακό στον ίδιο και την οικογένειά του. Προς το παρόν ο 40χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία στην Κάριανη αφέθηκε ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ασυμφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή. Την τύχη του κατηγορούμενου θα αποφασίσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου Απόστολου Μαλαμίδη ο δράστης πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ασθενής και τα όσα ανακαλύπτει είναι σοκαριστικά.

«Ασθενής με σχιζοφρένεια» 

«Η ανάκριση κράτησε πέντε ώρες. Πρόκειται για μια δικογραφία σύνθετη. Ο ανακριτής κατάφερε να διαβλέψει και να ρίξει φως σε όλες τις εκφάνσεις της δικογραφίας που έπρεπε να εξεταστούν. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε επί 20ετία βαρύτατα προβλήματα που έχουν να κάνουν με διατάραξη. Έπασχε από σχιζοφρένεια, λάμβανε αγωγές και επισκέπτονταν νευρολόγους και ψυχιάτρους. Συνέβησαν γεγονότα που πυροδότησαν μια ακόμη πιο άσχημη πορεία της υγείας του. Το συγκεκριμένο άτομο κρατούσε σημειώσεις και όταν τις διαβάσαμε στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης ήταν σοκαριστικές. Ανέφερε μέσα ότι λαμβάνει εντολές από τον Σατανά και προβαίνει στις πράξεις του για να σταματήσουν οι φωνές. Έγραψε ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς και ότι ανώτερες δυνάμεις θα έκαναν κακό στον ίδιο και την οικογένειά του. Τα ανέφερε με αφοσίωση και συνέχεια στη σκέψη του. Και επιμένει στα ίδια πράγματα. Ο ανακριτής απεφάνθη ότι είναι ένας πλήρως ακαταλόγιστος ασθενής και όχι εγκληματίας. Διαφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως που πρότεινε την προσωρινή του κράτηση. Σχετικά με τη δολοφονία αποδέχτηκε την πράξη του και τις συνθήκες που τελέστηκε η πράξη και ότι δεν είχε κάτι προσχεδιασμένο. Μόλις την προηγούμενη μέρα είπε ότι εμφανίστηκε ο Σατανάς και του έδωσε εντολή για την πράξη του. Δεν υπήρχε διασύνδεση των θυμάτων και του κατηγορούμενου. Δεν είχε κίνητρο γι’ αυτά που κάνει», είπε ο Απόστολος Μαλαμίδης.

«Περίμενε ότι η επιβράβευσή του θα ήταν να γίνει άγιος»

Η Εύχαρις Λαγοπουλου συνήγορος του δράστη επανέλαβε ότι πρόκειται για ασθενή με ψυχιατρικά θέματα και ότι ο κατηγορούμενος θεωρεί ότι τον έβαλαν να κάνει τις πράξεις, τις έκανε και περίμενε ότι η επιβράβευσή του θα ήταν να γίνει άγιος.

«Ο κατηγορούμενος έχει σοβαρά ψυχιατρικά θέματα. Ύστερα από πολύωρη επεξεργασία της υπόθεσης από τον ανακριτή, αποφάσισε ότι είναι ακαταλόγιστος, αλλά διαφώνησε η εισαγγελέας λέγοντας ότι πρέπει να κρατηθεί και η υπόθεση παραπέμπεται στο συμβούλιο. Ως τότε ο πελάτης μας θα επιτηρείται στο σπίτι του μέχρι να παραπεμφθεί στο επόμενο στάδιο η υπόθεση. Είναι μια δύσκολη δικογραφία γιατί έχουμε έναν φερόμενο ως κατηγορούμενο που λειτουργεί για λογαριασμό του Σατανά. Από το 2011 που διαπιστώθηκε το πρόβλημα η οικογένειά του τον πήγε σε νευρολόγους και ψυχιάτρους για να κάνουν ό,τι είναι είναι καλύτερο και έπαιρνε και αγωγή. Κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη της νόσου. Είχε μια σχέση και από το χωρισμό πήρε μια δυσάρεστη εξέλιξη η όλη κατάσταση. Δεν έπαιρνε τα φάρμακά του μέχρι τα τραγικά γεγονότα. Ο άνθρωπος αυτός έβλεπε οράματα, δαίμονες οι οποίοι τον προέτρεπαν να κάνει τις συγκεκριμένες πράξεις για προστασία και αποφυγή βλάβης της οικογένειάς του και του ιδίου. Είναι μια προβληματική προσωπικότητα. Ωστόσο πρόκειται για ένα καλό παιδί που μας συγκλόνισε, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε αφενός την οικογένεια του θύματος και από την άλλη όμως έχουμε έναν άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια. Αυτός ο άνθρωπος είναι ασθενής και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ασθενής.

Ο ίδιος είναι συγκλονισμένος και δεν πιστεύει ότι έκανε αυτές τις πράξεις. Θεωρεί ότι τον έβαλαν και τις έκανε και περίμενε ότι η επιβράβευσή του θα ήταν να γίνει άγιος. Έρχονταν ο δαίμονας σε πολλές μορφές και του υποδείκνυε τις πράξεις που έπρεπε να κάνει, προσπαθούσε πολύ να μην τις υλοποιήσει, όμως όπως μας είπε το μυαλό του ήταν τόσο βασανισμένο που δεν μπορούσε να αντέξει άλλο την επιβολή των σκέψεων και μέσα του ένιωθε ότι βράζει η ψυχή του και ότι θα εκραγεί. Μας εξομολογήθηκε ότι ένιωθε ασφάλεια στο γραφείο του ανακριτή δίπλα μας και με τους αστυνομικούς. Είναι συγκλονισμένος και πίστευε ότι αφού δεν τον σταματάει ο θεός έπρεπε να ολοκληρωθεί η πράξη. Από τα στοιχεία της δικογραφίας πρόκειται για έναν ακαταλόγιστο άνθρωπο. Να κριθεί ως ένας ψυχιατρικός ασθενής, σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα όχι όμως ως κρατούμενος».

Το χρονικό… 

Να σημειωθεί ότι ο 40χρονος άνδρας συνελήφθη στις 6 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος σε ερωτήσεις των αστυνομικών που κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες, ομολόγησε ότι σκότωσε τον 58χρονο Αλβανό εργάτη το Σεπτέμβρη του 2019 ο στην περιοχή Κάριανη Καβάλας. Είχε οδηγήσει με το ζόρι τον αλλοδαπό άνδρα σε έναν κτήμα, το οποίο ανέφερε στο θύμα του ότι ήταν δικό του, προκειμένου να του κλαδέψει τις ελιές. Στο κτήμα ο 40χρονος έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε τον αθώο άνδρα. Το πτώμα το οποίο είχε καλυφθεί από κλαδιά βρέθηκε στο χωράφι.

Ο 40χρονος, ωστόσο, ομολόγησε στους αστυνομικούς την πράξη του, ανέφερε ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά από εντολή που πήρε από το Σατανά.

Πέρα από τον 58χρονο που σκότωσε, είχε πυροβολήσει κι εναντίον ενός ποδηλάτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον περασμένο Ιούνιο προκάλεσε και νέο επεισόδιο στο χωριό του, την Κάριανη της Καβάλας. Στο στόχαστρο του είχε μπει ένας 40χρονος συγχωριανός του. Και τότε ο δράστης, που φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ισχυρίστηκε ότι ενήργησε κατόπιν αιτήματος του Σατανά.

Αγγελος Λαμπίδης-newsit.gr