Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

25.4.2016

Καζάνι που βράζει είναι στο εσωτερικό του  ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπουργοί, βουλευτές αλλά και κορυφαία στελέχη βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα για τους πολίτες.

Τα ψέματα, οι ανακολουθίες και οι παλινωδίες της κυβέρνηση η οποία μετά από πολλά μαγειρέματα έφερε ένα ασφαλιστικό λαιμητόμο και ένα φορολογικό που θα γονατίσει την οικονομία έχει προκαλέσει αναταραχή. Το δε 4ο Μνημόνιο  είναι η ταφόπλακα για το σύνολο του ελληνικού λαού.

Στο Μαξίμου αλλά και στη Κουμουνδούρου από την Παρασκευή έχει σημάνει συναγερμός. Ομάδες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συναντιούνται εντός και εκτος Βουλής για να καθορίσουν την στάση τους καθώς οι αντιδράσεις από την κοινωνία είναι τρομακτικές.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται οι υπουργοί Ευ. Τσακαλώτος Γ. Σταθάκης και Γ. Κατρούγκαλος οι οποίοι με τις αστοχίες τους έχουν φέρει τη χώρα στη κατάρρευση.

Την ίδια ώρα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διαμηνύουν στο Μαξίμου ότι δεν μπορούν να περάσουν τέτοια νομοσχέδια ενώ έχουν δυσκολία να μεταβούν ακόμη και στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Συνεδριάζουν τα όργανα

Ενδεικτικό της κινητικότητας αλλά και του αναβρασμού, είναι ότι πιθανόταγτα αύριο, Τρίτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία όπου με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των “53”, οι οποίοι, βέβαια, έχουν εκφράσει δημοσίως τις διαφωνίες τους, παρόντος του πρωθυπουργού.

Σημειωτέον, ότι το εν λόγω όργανο είχε συνεδριάσει και την περασμένη Κυριακή, με κομματικές πηγές να μεταφέρουν την εικόνα πως ο κ. Τσίπρας συζήτησε και με τα στελέχη των “53” τις πολιτικές εξελίξεις. Οι  ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως εξήγησε στους συνομιλητές του ότι το ερώτημα δεν είναι το δίλημμα που  θέτουν οι “53”, αν δηλαδή η κυβέρνηση θα πέσει από τους δανειστές ή την κοινωνία, αλλά πως θα διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα.

Δεν αποκλείεται εντός της Μ. Εβδομάδας ο πρωθυπουργός να προχωρήσει και σε συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να περιγράψει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προετοιμάζοντας άπαντες ακόμη και για  επικείμενο ανασχηματισμό.