Καθάρισε η Εφέδρων Αξιωματικών στο Χαλκούτσι από τα σκουπίδια

29.7.2016

Την περιοχή της Εφέδρων Αξιωματικών,  στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου, καθάρισε, χθες, συνεργείο του Δήμου Ωρωπού από τα δεκάδες σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί τις τελευταίες μέρες εκεί και δημιουργούσαν  μια θλιβερή εικόνα, σε ένα από τα πιο κοσμικά σημεία του Δήμου, όπου την περίοδο αυτή φιλοξενεί εκατοντάδες επισκέπτες.

Η περιοχή στα Πηγαδάκια λόγω των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται εκεί τους θερινούς μήνες παρουσιάζει μεγάλη κίνηση. Σε  συνδυασμό δε και με τους παραθεριστές οι οποίοι έρχονται στην περιοχή, όπου διατηρούν  κατοικίες, έχει ωα αποτέλεσμα  να δεκαπλασιάζεται η ρίψη απορριμμάτων σε σημείο όπου και οι διαθέσιμοι  κάδοι να μην επαρκούν.

Χθες το πρωί ένα συνεργείο από υπαλλήλους του Δήμου Ωρωπού με  δύο φορτηγά και ένα φορτωτή, υπό την επίβλεψη του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκουτσίου  κ. Γ. Λιθαδιώτη, έπιασε δουλειά και καθάρισε την περιοχή.

Εν τούτοις, είναι βέβαιον, ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί εάν και οι κάτοικοι, αλλά και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής δεν συμβάλουν στην διατήρηση της καθαριότητας. Ο επόμενος μήνας είναι ο πιο δύσκολος και χρειάζεται όλοι να εντείνουν τις προσπάθειές τους,  ώστε, τουλάχιστον, τα σκουπίδια να μην βρίσκονται έξω από τους κάδους και να μην τα πετάνε οι κάτοικοι στα χωράφια δίνοντας μια κάκιστη εικόνα της περιοχής στους εκδρομείς.

Ο Δήμος καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά όπως επισήμανε ο κ. Λιθαδιώτης «πολλοί είναι οι παραθεριστές του καλοκαιριού οι οποίοι αυτή την περίοδο έρχονται στη περιοχή και θέλουν να καθαρίσουν και τα σπίτια τους με αποτέλεσμα να πετούν διάφορα βαριά αντικείμενα ή να προχωρούν σε αποψιλώσεις πολλαπλασιάζοντας το πρόβλημα. Καλό θα είναι τέτοιες κινήσεις των κατοίκων να γίνονται, αφού ενημερώνεται πρώτα και ο Δήμος για να παραλαμβάνει τα βαριά αντικείμενα έγκαιρα».

Γ. Λιθαδιώτης - Εφέδρων Αξιωματικών

Γ. Λιθαδιώτης - Εφέδρων Αξιωματικών