Καθαρά τα νερά στις παραλίες του Δήμου Ωρωπού. Μήνυση-Αγωγή στο ΠΑΚΟΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.07.2018

Εξαιρετικής ποιότητος τα νερά κολύμβησης στον Δήμο Ωρωπού

Για ακόμα μια φορά οι άνθρωποι του ΠΑΚΟΕ, ο κ. Χριστοδουλάκης και οι “συνεργάτες” του,  μέσω της εφημερίδας που εκδίδουν και μοιράζουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωρωπού, θέτουν υπό αμφισβήτηση ορισμένα σημεία κολύμβησης στις παραλίες μας.

Είναι μια τακτική των ανθρώπων αυτών που εφαρμόζουν για ιδιοτελείς σκοπούς, γνωστή στις υπηρεσίες του Δήμου μας,   οργανώνοντας και συντονίζοντας τέτοιες επιθέσεις κατά του όμορφου τόπου μας. Και στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες προσπάθειες υποβάθμισης της περιοχής μας, αναγκάζοντας προηγούμενες δημοτικές αρχές να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Ακριβώς την ιδία πρόθεση έχει και η παρούσα Δημοτική Αρχή προκειμένου να πάψουν δια παντός τέτοια συκοφαντικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την περιοχή μας και να προστατέψει τα συμφέροντα των Δημοτών και επαγγελματιών του Δήμου μας.

Σε νεότερη δειγματοληπτική έρευνα που διεξήγαγε ο Δήμος Ωρωπού, κατέθεσε εντολή στην εταιρεία που έχει συμβληθεί για τις αναλύσεις του πόσιμου νερού στον Δήμο μας, ώστε να πάρει δείγματα θαλασσίου ύδατος επακριβώς από τα «επίμαχα σημεία», βάση συντεταγμένων από την Γ.Υ.Σ, σε αντιδιαστολή με τα σημεία που αναφέρει η δειγματοληπτική έρευνα του ΠΑΚΟΕ.

Βάση  των αποτελεσμάτων αποδεικνύεται πως κανένας κίνδυνος δεν προκύπτει για τους κολυμβητές, καθώς τα αποτελέσματα έδειξαν πως είναι εντός των προβλεπόμενων ορίων σε όλες τις παραλίες του Ωρωπού, βάση της κοινοτικής οδηγίας 2006/7/ΕΚ, και χαρακτηρίζονται ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης έχει δώσει εντολή στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ωρωπού προκειμένου να κατατεθούν όλες οι Νόμιμες ενέργειες (μήνυση –αγωγή), ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να πάψει ο συγκεκριμένος άνθρωπος και οι συνεργάτες του να δυσφημίζουν την περιοχή μας. Η συνέχεια θα δοθεί στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού