Καθαρίστριες με… πτυχίο

31.10.2015

Πως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών γίνονται γραμματείς στα δικαστήρια επιχείρησε να εξηγήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος μιλώντας, σήμερα στη πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι η πράξη αυτή έγινε «κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας που ισχύει από το 2013 και αφορά την κινητικότητα. Η διαδικασία έγινε νόμιμα, με όλα τα στάδια, τα οποία προβλέπονται».

Όλα έγιναν νόμιμα είπε και πρόσθεσε «Η κινητικότητα προέβλεπε ακριβώς και αυτή τη διαδικασία για την μετακίνηση υπαλλήλων όταν υπάρχει επάρκεια, κατά περίπτωση, σε άλλα υπουργεία που υπάρχουν ανάγκες θέσεων».

Αν και ο κ. υπουργός δεν γνώριζε την ουσία, αν δηλαδή υπήρχε επάρκεια καθαριστριών στο ΥΠΟΙΚ, εν τούτοις εμφανίστηκε απολύτως σίγουρος για τις διαδικασίες αξιολόγησης λέγοντας «Αυτό το οποίο  εμπιστεύομαι είναι οι διαδικασίες οι οποίες αξιολόγησαν αυτές τις ανάγκες και τα προσόντα των εργαζομένων».

Επεσήμανε  ότι «Εμείς χρειαζόμαστε γραμματείς. Υπήρξαν υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία αξιολόγησαν και τον χρόνο παραμονής σε μια υπηρεσία και τα προσόντα τους και έκριναν ότι αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει» αλλά δεν εξήγησε αν χρειάζονται καθαρίστριες  στα Δικαστήρια.

Όσο για το γεγονός ότι προσλήφθηκαν ως ΠΕ ο κ Παρασκευόπουλος ήταν αποκαλυπτικός «Αυτό πιθανώς έχει συμβεί για 2 – 3 άτομα (ότι προσλήφθηκαν ως βασικής εκπαίδευσης και πάνε σε μια οργανική θέση που είναι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης). Αλλά ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο προσλήφθηκαν όλες είχαν πτυχίο».