Καθαρισμός στο δάσος Τζιγκουρατίου στα Δερβενοχώρια

Καθαρισμός του δάσους, στην περιοχή Τζιγκουρατίου, της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων, του Δήμου Τανάγρας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 17 Μαρτίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, που γιορτάζεται στις 21 του μήνα.

Η πρωτοβουλία ήταν του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δερβενοχωρίων κου Βλαχογιάννη, του Δασαρχείου Θήβας, του Δήμου Τανάγρας, υπό την αιγίδα της ΔΗ.ΚΕ.Τ.

Στον καθαρισμό μετείχαν πυροσβέστες, καθώς και μέλη των Συλλόγων Οικιστών και Φίλων Τζιγκουρατίου, Νέων Δερβενοχωρίων «Η Δράση», του Αθλητικού Συλλόγου ΚΑΡΑΤΕ Δερβενοχωρίων και κάτοικοι της περιοχής. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί από τη θέση «ΠΗΓΑΔΙ», με σύμμαχο και τον πολύ καλό καιρό.

Επίσης, στην εθελοντική αυτή δράση μετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων κ. Νίκος Πέτρου, και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Οινοφύτων κ. Γιάννης Καμινιώτης.

Ήταν μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία η οποία δείχνει την αγάπη των κατοίκων για τη προστασία του δάσους που είναι πηγή ζωής για την περιοχή και ένα από τα ελάχιστα περιαστικά δάση που έμειναν στην Αττικοβοιωτία. Μπράβο σε όλους.