«ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ… Νο 2»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ

Παραμείναμε σιωπηλοί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στα «έργα και ημέρες» της νέας Δημοτικής Αρχής, επιλέγοντας να μην απαντάμε στις συκοφαντίες και τους λαϊκισμούς, με τους οποίους προσπαθούν να καλύψουν την ανομοιογένεια ιδεών και προθέσεων που χαρακτηρίζει το συνονθύλευμά τους.

Μοναδικό συνδετικό στοιχείο της σημερινής Δημοτικής Αρχής της παράταξης «Συνεργασία Ανευθυνότητας» το αβυσσαλέο μίσος, που πολιτικά ανήθικα και άνανδρα από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της στράφηκε σε πλήθος διώξεων των υπαλλήλων του Δήμου μας, μοναδικό στα αυτοδιοικητικά χρονικά. Οι δυσμενείς μετακινήσεις για αρκετούς εργαζομένους ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Εμπνευστής των επαίσχυντων αυτών διωγμών πρώην δημοτικός υπάλληλος κι εκτελεστής ο σημερινός Δήμαρχος που πλέον ξεκάθαρα ηγείται της πιο ανάλγητης και μικρόψυχης διοίκησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-09-2019 υπήρξε προπομπός των προθέσεων του τρόπου που σκοπεύει να διοικήσει η Δημοτική Αρχή.

Μια συνεδρίαση που διήρκεσε 5 ώρες που αναλώθηκαν σε προσβλητικές κι απαξιωτικές εκφράσεις προς τον επικεφαλής της παράταξής μας και πρωτεύσαντα σε σταυρούς προτίμησης την πρώτη Κυριακή των εκλογών κ. Θωμά Ρούσση, στον οποίο δόθηκε ο χρόνος ρεκόρ των πέντε λεπτών (!!!) για να απαντήσει στις καταγγελίες του Δημάρχου και των Δημοτικών του Συμβούλων, οι οποίοι κατήγγειλαν για 5ώρες. Σκοπός τους τελικά, ήταν να μην ακουστούν οι απαντήσεις.

Με έναν ανήμπορο πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου να τηρήσει την τάξη και ένα ακροατήριο απαρτιζόμενο όχι από δημότες του Δήμου μας, αλλά μόνον από υποψηφίους συμβούλους του κου Γιασημάκη που δεν εξελέγησαν, με στόχο τους να μετατρέψουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αρένα… Όντως τα κατάφεραν!!!

Στην εν λόγω συνεδρίαση,που εμείς προκαλέσαμε,με τις υπογραφές των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξής μας «Πρώτα Ο Δημότης»και ζητήσαμε τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων της πενταετίας 2014-2019, στη διάρκεια της οποίας είχαμε την τιμή να διοικούμε τον τόπο.

Εμείς εισηγηθήκαμε γενικευμένο έλεγχο από ελεγκτές – επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, δηλαδή για τα πάντα και όχι στοχευμένο από ιδιώτες ορκωτούς λογιστές, όπως ζητά η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Σημειωτέων ότι, τέτοιο έλεγχο δεν έχει ζητήσει ποτέ καμία απελθούσα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Ωρωπού και πιθανόν σε όλη την Ελλάδα.

Τελικά, με πρόταση της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης ψηφίστηκε ο συνδυασμός και των δύο προτάσεων.

Τονίζουμε ξανά ότι η πρόταση Ελέγχου των πεπραγμένων μας είναι δική μας.

Σε αναμονή λοιπόν των αποτελεσμάτων του ελέγχου.

Επίσης, θέλουμε να κάνουμε γνωστό στη σημερινή Δημοτική Αρχή πως μας αρέσει να τους βλέπουμε να φωτογραφίζονται στα δικά μας έργα. Έργα,που όχι μόνον δεν ψήφισαν, αλλά και που και τι δεν έκαναν για να ματαιώσουν; Τι ενστάσεις; Τι καταγγελίες; Τι προσφυγές; Προς το Υπουργείο Υποδομών, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής,προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, σε όλο τον κρατικό μηχανισμό!!!

Χαιρόμαστε που σας αρέσουν, για αυτό έχουμε φροντίσει να βγάλετε πολλές ακόμη. Να είστε βέβαιοι ότι θα γεμίσετε την τετραετία σας με φωτογραφίες των δικών μας έργων, έχουμε φροντίσει εμείς γι’ αυτό, δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε.Θα χαρούμε πολύ, όμως, και θα σας χειροκροτήσουμε αν δούμε να φωτογραφίζεστε και σε ένα έργο δικό σας, που έχετε εξ αρχής μελετήσει, έχετε βρει τρόπο χρηματοδότησης και έχετε υπογράψει και την εργολαβική σύμβαση, ένα έργο εξ ολοκλήρου δικό σας!!!

Στην ίδια συνεδρίαση, διαπιστώσαμε ότι καταφεύγετε σε μέσα διοίκησης (απ’ ευθείας αναθέσεις), που τόσο είχατε καταγγείλει σαν αντιπολίτευση και προεκλογικά είχατε δεσμευτεί ότι δεν θα προβείτε σε τέτοιες διαδικασίες!!! Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, διαψευστήκατε!!! Συνεχίστε έτσι!!!
Κλείνοντας, σας θυμίζουμε πως το πρόσκαιρο κι εφήμερο της «συνεργασίας» σας είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Γιατί βασίζεται στην προσωπική φιλοδοξία, την ατομική προβολή, την εμπάθεια, την προκατάληψη και το χειρότερο στο μίσος. Γιατί δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία με την απύθμενη ματαιοδοξία σας.

Δεν υπάρχει πουθενά στους στόχους σας μέχρι σήμερα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και του τόπου. Ένα συμφέρον που υπηρετεί χρόνια η Παράταξή μας και υπόσχεται στους συμπολίτες μας ότι μπορεί και από την αντιπολίτευση να υπηρετήσει με το ίδιο σθένος, με την ίδια ανιδιοτέλεια και με το ίδιο πάθος.

Για την Παράταξη «Πρώτα Ο Δημότης»
Θωμάς Δημ. Ρούσσης