Καθημερινά «ξεμένει» από νερό ο Κάμπος Ωρωπού

7.7.2016

Έντονο πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζουν κατά τη θερινή περίοδο οι κάτοικοι της περιοχής του Βαρικού στον Κάμπο της Σκάλας Ωρωπού, όπως επίσης και σε άλλες κοντινές περιοχές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, καθημερινά, με αποκορύφωση τα Σαββατοκύριακα,  το νερό όχι απλώς δεν επαρκεί αλλά δεν φτάνει καν στα σπίτια. Σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οι βρύσες παραμένουν στεγνές.

Στη περιοχή του Βαρικού υπάρχουν πολλά νεόδμητα σπίτια τα οποία κατοικούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και παραθεριστικές κατοικίες. Είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή και μάλιστα από τις πολύ ακριβές. Το πρόβλημα όμως της ύδρευσης παραμένει άλυτο τα τελευταία χρόνια.

Το παράδοξο είναι ότι στην περιοχή διαμένει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού και παράλληλα  δραστηριοποιούνται δύο τοπικοί σύλλογοι, του «Ακρωτηρίου» και της «Αγ. Παρασκευής», οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, δεν φαίνεται να έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια προς τη Δημοτική Αρχή για την επίλυση του προβλήματος.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει σε κάθε περίπτωση να δώσει λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής, των οποίων η καθημερινότητα έχει γίνει εφιαλτική λόγω ελλείψεως του βασικότερου αγαθού που είναι το νερό.