Καθώς η κυβέρνηση σαρώνει τα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών, ο Τσακαλώτος παραιτείται;

25.4.2016

Καθώς η κυβέρνηση σαρώνει τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου Νομικών, του ΕΟΠΥY, των Νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ, και της Βουλής για να μεταφερθούν στην Τράπεζα Ελλάδος, οι φήμες για την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το Υπουργείο οικονομικών φουντώνουν, θέλοντας τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητά ήδη τον αντικαταστάτη του.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ γερμανικών Μέσων, της εφημερίδας Bild και του πρακτορείου Ntv.

Η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η κυβέρνηση την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής των «53» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για έναν νέο υπουργό Οικονομικών», αναφέρει το Ntv και προσθέτει: «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί».

Για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κάνει λόγο η Βild σε δημοσίευμά της, επισημαίνοντας ότι την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. «Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση», υποστηρίζοντας ότι  ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί από τα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.