Καλλιάνος: Έρχεται η πιο ψυχρή εισβολή των τελευταίων 18 χρόνων για την εποχή-Χιόνια την 25η Μαρτίου

Η πρόβλεψη για το επόμενο διήμερο

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες με την Τετάρτη και την Πέμπτη να είναι οι πιο παγωμένες μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη ΚαλλιάνουΟ χειμώνας θα επικρατήσει μέχρι την Παρασκευή, με πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς σε σχέση με προηγούμενες ημέρες και βοριάδες που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Mega, είπε ότι θα υπάρξουν τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά – βόρεια ηπειρωτικά, όπως στη Μακεδονία και Θράκη, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια. Στο Αιγαίο, θα επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες.

Διαβάστε επίσης: Νέα κακοκαιρία με χιόνια στην Βορειοανατολική Αττική-Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Χιόνια την 25η Μαρτίου

Ανήμερα την 25η Μαρτίου, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμα χαμηλότερα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Στην Αττική θα χιονίσει πάνω από τα 350 μέτρα υψόμετρο. Όπως είπε ο μετεωρολόγος, την Πέμπτη το πρωί θα είναι το πιο παγωμένο πρωινό. Ανήμερα λοιπόν της εθνικής επετείου, τα χιόνια θα κατέβουν πιο νότια στο Πήλιο, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Αττική.

Αναμένονται εκπλήξεις στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τη Θεσσαλία με χιόνια ακόμη και στα πεδινά, ενώ στα «λευκά» θα ντυθούν και τα ημιορεινά της Πελοποννήσου.

Όπως προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος, θα είναι η πιο ισχυρή ψυχρή εισβολή των τελευταίων 18 χρόνων για την εποχή που βρισκόμαστε.

newsbeast.gr