Καλοκαιρινοί έρωτες

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και όλοι μας επιθυμούμε να νιώσουμε ξανά «ζωντανοί», αποτινάζοντας από επάνω μας το βαρύ χειμώνα. Ο έρωτας μπορεί να το πετύχει, κάνοντας την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά και τη σκέψη μας να ταξιδεύει. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που το καλοκαίρι, πολλοί αναζητούν το φλερτ και τον έρωτα. Η άνοδος της θερμοκρασίας συνδέεται με την εντονότερη σεξουαλικότητα μας. Έτσι, πολλοί από εμάς αναζητούν το ταίρι τους.

Γιατί όμως οι καλοκαιρινοί έρωτες χαρακτηρίζονται εφήμεροι; Τι συμβαίνει πραγματικά με αυτούς; Η αλήθεια είναι πως οι καλοκαιρινές γνωριμίες έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Αρχικά, το γεγονός και μόνο ότι είμαστε μακριά από την καθημερινή μας ρουτίνα, την εργασία μας και τα προβλήματά της, μας βγάζει τον καλύτερο και πιο ευχάριστο εαυτό μας. Είμαστε όμως έτσι όταν γυρίσουμε στην έδρα μας και ξαναμπαίνουμε στο μαγγανοπήγαδο; Από την άλλη όταν γνωρίσουμε κάποιον σε ένα τουριστικό προορισμό, μπορεί να διαπιστώσουμε πως ο τόπος διαμονής του είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον δικό μας. Επίσης, δεν είναι στην εποχή μας λίγοι οι δεσμευμέν@ που κάνουν χωριστές διακοπές από το έτερον τους ήμισυ και ενώ εμείς πιστεύουμε πως γνωρίσαμε κάποιο άτομο διαθέσιμο, τελικά μας προκύπτει πολύ δεσμευμένο.

Τέλος, το καλοκαίρι χαλαρώνουμε τον τρόπο που φιλτράρουμε τις γνωριμίες μας, όπως ακριβώς χαλαρώνουμε κι εμείς.

Έχοντας λοιπόν τα παραπάνω στο μυαλό μας καθώς και το τι ακριβώς ζητάμε από μία γνωριμία, μπορούμε να κινηθούμε έξυπνα για να μην γυρίσουμε από τις διακοπές μας με ραγισμένη την καρδιά μας.

Εάν το ζητούμενό μας είναι η σεξουαλική περιπέτεια, τότε ένας άνθρωπος που μας ελκύει ερωτικά, οι επαρκείς προφυλάξεις καθώς και ο σεβασμός των ορίων μας είναι αρκετά για να προχωρήσουμε.

Εάν όμως θέλουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες ο καλοκαιρινός μας έρωτας να γίνει σχέση με διάρκεια, τότε θα πρέπει να φιλτράρουμε επιπλέον πράγματα. Ασφαλώς πρέπει να μας αρέσει εμφανισιακά ο/η άλλος/η και να νιώθουμε άνετα μαζί του, να είναι ανάλαφρ@ ψυχικά και ευχάριστ@ στην παρέα, όμως καλό θα είναι να επιβεβαιώσουμε πως είναι διαθέσιμ@ και ξεκάθαρ@ στο τι θέλει από μια σχέση και να επιθυμούμε τα ίδια πράγματα. Να δείχνει ότι χαίρεται όταν μας συναντάει, να ανταποκρίνεται στο φλερτ μας, να μην έχει πρόβλημα να κυκλοφορήσει δημόσια μαζί μας και να έχει σταθερή και συνεχόμενη επικοινωνία. Επίσης, να επικοινωνεί με σαφήνεια αυτό που θέλει, να απαντάει στις ερωτήσεις μας και να θέλει να μάθει πράγματα για εμάς. Να δουλεύει με τον εαυτό του και να έχει τουλάχιστον ένα βασικό επίπεδο αυτογνωσίας. Να έχει ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή του (φίλους και μακροχρόνιες σχέσεις στο παρελθόν του), ενώ είναι χρήσιμο να διερευνήσουμε και τη σχέση του με τους γονείς του. Τέλος είναι καλή ιδέα να έχουμε  παρόμοιες ηθικές αρχές και αξίες. Τα παραπάνω μπορούμε να τα μάθουμε μέσα από τη συζήτηση και όχι ανακρίνοντας τον/την άλλο/η.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες αυτό το  καλοκαίρι να σας φέρει τη σχέση που επιθυμείτε. Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να περνάτε καλά γιατί το αξίζετε!