Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές και τα σχολειά μας

Εκφράζουμε τη στήριξη μας στα προσφυγόπουλα και τα καλωσορίζουμε στις γειτονιές μας και στα σχολεία μας.

 Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που υποφέρουν. Να κάνουμε δική μας υπόθεση τα προβλήματα τους μαζί με τον αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εξαθλιώνουν τον λαό μας.

 Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία και στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Για τον πόλεμο αυτό δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, πόσο μάλλον τα προσφυγόπουλα. Ευθύνονται το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., οι Ιμπεριαλιστές, οι οποίοι αιματοκυλούν τους λαούς και λυμαίνονται τον πλούτο της περιοχής υπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια να ξεκληρίζονται και να παίρνουν τον δρόμο της ξενητιάς. Κοινός εχθρός και αιτία των βάσανων που αντιμετωπίζουν οι λαοί είναι η καπιταλιστική οικονομική κρίση και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

 Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, οι οποίες εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα παρά τη θέλησή τους. Σε μια περίοδο μάλιστα, που κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, η κυβέρνηση εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους ανταγωνισμούς και στις διάφορες πολεμικές συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας τους κινδύνους για την εργατική τάξη και το λαό μας, καθώς και άλλους λαούς.

Όλοι μας με αφορμή την κακοκαιρία, γίναμε μάρτυρες των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των χιλιάδων προσφύγων και των παιδιών τους πανελλαδικά, και ειδικότερα στην περιοχή μας στην Μαλακάσα.

Πάνω στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης, διάφορα φασιστοειδή, με ύπουλο και ταυτόχρονα οργανωμένο τρόπο προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους.

 Καλούμε κάθε γονιό να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί, που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας να υποδεχθούμε τα προσφυγόπουλα σαν να είναι παιδιά μας και μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

Ιανουάριος 2017,

Κ.Ο. Ωρωπού του Κ.Κ.Ε.