Καραμανλής: «Αποβράσματα όσοι μπαίνουν τζάμπα στο μετρό»-Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις

 Όλοι έχουμε βρεθεί στο μετρό. Υπάρχουν ωστόσο άτομα, τα οποία επιβιβάζονται λαθραία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που κανείς δεν θα έπρεπε να ανέχεται. Από ότι φαίνεται όμως, ο κ.Καραμανλής έχει ένα ιδιαίτερο μίσος απέναντι σε τέτοιου είδους πράξεις.

Καραμανλής:

«Αποβράσματα της κοινωνίας» πρέπει να νιώθουν, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, όσοι… τολμούν να χρησιμοποιήσουν το Μετρό χωρίς εισιτήριο.

Σε ερώτηση ακροατή ως αναφορά τους επιβάτες που μπαίνουν λαθραία στις αποβάθρεςο κ. Καραμανλής είπε πως «ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη, πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας».

 

Προκαλεί αντιδράσεις η απάντηση του

«Ναι θα υπάρξει έλεγχος. Πληροφοριακά το πρόβλημα ήταν πολύ πιο έντονο πριν από λίγο καιρό. Έχει μειωθεί αρκετά ο χρόνος που κλείνει η μπάρα. Εδώ πέρα όμως είναι και το ζήτημα του ελέγχου από την αστυνομία και τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ. Μάλιστα σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και στην Αμερική, να υπάρξει μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους “τζαμπατζήδες”. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω.»

Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας

«Το ζήτημα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη, πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τζάμπα στο Μετρό. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ένα από τα καλά που έχει κάνει είναι να μειώσει τους λεγόμενους “τζαμπατζήδες” γιατί παλιά δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Έχουμε όμως πολύ έντονο πρόβλημα στα λεωφορεία που πραγματικά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας ως πολίτες και η πολιτεία να επιβάλει τον νόμο».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: