Καρναβάλι με… καταιγίδα στο Χαλκούτσι Δήμου Ωρωπού!

Μια ξαφνική καταιγίδα με χαλάζι ήταν αρκετή για να διακόψει ένα από τα πιο οργανωμένα Καρναβάλια του Δήμου Ωρωπού, στο Χαλκούτσι, την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Το χωριό, από νωρίς το πρωί, είχε ντυθεί στα γιορτινά του, με δεκάδες πολύχρωμα μπαλόνια σε κάθε γωνιά, αποκριάτικα τραγούδια και διάθεση για ξεφάντωμα.

Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες είχαν πάρει τις θέσεις τους στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Χαλκούτσι, για να απολαύσουν τους καρναβαλιστές και τα άρματα, που επί μέρες είχαν ετοιμαστεί από το σύλλογο Γυναικών Χαλκουτσίου, με ευθύνη της Εντεταλμένης Δημοτικού Συμβούλου Χαλκουτσίου και υπεύθυνης των Πολιτιστικών του Δήμου Ωρωπού Άννας Οικονομάκου-Φαρμακίδου.

Βασικοί συντελεστές και παρουσιαστές της αποκριάτικης παρέλασης, ο Χριστόφορος Κούτσουρης και Στέφανος Ζαφείρης, που με τις αμίμητες ατάκες τους έδιναν το δικό τους τόνο στη γιορτή.

Στην εξέδρα της Επιτροπής του Καρναβαλιού ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμυριώτης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Λούπης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρκοπούλου Γιάννης Μίχας, Συκαμίνου Δημήτρης Σαμπάνης, Μαλακάσας Σταμάτης Κόης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Τόλιας, οι Πρόεδροι Νέων Παλατίων Νίκος Γαβριήλ και Χαλκουτσίου Παναγιώτης Μπλατσιώτης παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρέλαση καταχειροκροτώντας κάθε προσπάθεια.

Τα άρματα και οι καρναβαλιστές, σατιρίζοντας την καθημερινότητα, σκορπούσαν το γέλιο ανεβάζοντας τη διάθεση όσων είχαν κατακλύσει το χώρο. Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού, η Φιλαρμονική του Δήμου Ωρωπού, ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Ν. Παλατιων, που χόρεψε και το Γαϊτανάκι, η Μανταλένα, το Σούπερ Μάρκετ, το Ειδικό Σχολείο και το Δημοτικό, η Στρατιωτίνα, η Καμήλα, τα Στρουμφάκια, το Άλμα Ωρωπού, οι Κρητικοί… χίπιδες, οι Βραζιλιάνες και οι Ινδοί με τη δική τους παράδοση δημιούργησαν μια μοναδική αποκριάτικη ατμόσφαιρα… μέχρι που ο καιρός είπε να τα χαλάσει όλα μέσα σε λίγα λεπτά και να μην  επιτρέψει  την ολοκλήρωσή της παρέλασης όλων των Καρναβαλιστών και των αρμάτων τους.

Δεν πειράζει όμως… Αρκεί η προσπάθεια. Αξία έχει ότι το Χαλκούτσι μπορεί να διοργανώνει κάθε χρόνο ένα όλο και καλύτερο καρναβάλι. Να χαρίζει υπέροχες στιγμές χαράς και διασκέδασης. Να είναι το κέντρο του Καρναβαλιού στο Δήμο Ωρωπού.

Ραντεβού το 2025 με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις και… περισσότερο ήλιο!!!