Κατάθεση  ερώτησης για  παράνομες  σφραγίσεις ιδιόκτητων χώρων διατήρησης ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς στην Πτολεμαΐδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25 κατέθεσε στις 5/7/2021  ερώτηση προς   τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης, για παράνομες  σφραγίσεις ιδιόκτητων χώρων διατήρησης ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς στην Πτολεμαΐδα.

Η κα Απατζίδη  ανέφερε  ότι  σύμφωνα με δημόσια επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), έχει λάβει χώρα, εδώ και μικρό χρονικό διάστημα, σφράγιση ιδιόκτητου χώρου διατήρησης ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς στην Πτολεμαΐδα, ενώ σύμφωνα με συγκεκριμένες πληροφορίες, οι αντίστοιχες υπηρεσίες προτίθενται παρανόμως, να σφραγίσουν και ανάλογο άλλο χώρο στην Κοζάνη.

Η κα Απατζίδη σημείωσε  ότι  αποτελεί παράνομη, ανήθικη και αντιδεοντολογική πράξη, το να σφραγίζεται προσωπικός χώρος συμπολίτη μας, που συγκεντρώνει και προσέχει αδέσποτα ζώα χάριν ζωοφιλίας, όταν μάλιστα τα ζώα διαθέτουν ηλεκτρονική σήμανση στο όνομά του. Η υποχρέωση, δε, του να μετατραπεί ο συγκεκριμένος χώρος σε κυνοκομείο, είναι κάτι πρωτόγνωρο και μη διαχειρίσιμο.

H βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό  τι απαντά  στην παραπάνω επιστολή, εάν θα προβεί στην ακύρωση της παράνομης απόφασης σφράγισης του ιδιόκτητου χώρου της συμπολίτισσάς μας στην Πτολεμαΐδα και των προστίμων που της έχουν επιβληθεί, καθώς και εάν θα υπάρξει εντολή για αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.