Κατάληψη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

5.11.2015

Μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑΜΕΑ πραγματοποίησαν κατάληψη, από το μεσημέρι της Τετάρτης, στην «αποθήκη ψυχών», όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν, το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλίας.

Την ώρα που χθες βρισκόταν σε εξέλιξη το παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, ομάδα ατόμων με αναπηρία αλλά με περίσσια δύναμη ψυχής μπήκαν στο προαύλιο του ΚΕΠΕΠ και προχώρησαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Ανάρτησαν πανό στην είσοδο του ιδρύματος και στη συνέχεια θέλησαν να μιλήσουν με το προσωπικό και τη διοίκηση του ιδρύματος. Τελικά η επαφή με τον διοικητή του ιδρύματος υπήρξε μόνο τηλεφωνική και με μεγάλη ένταση.

Τα μέλη της Κίνησης μπήκαν μέσα στους χώρους του ιδρύματος και πραγματοποιούν κατάληψη, ενώ έχουν καταγράψει εικόνες με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των 56 ατόμων που φιλοξενούνται εκεί. Βρίσκονται στο πλευρό του λιγοστού προσωπικού και προχώρησαν στην υποβολή μήνυσης στην Εισαγγελία Αμαλιάδας για τις συνθήκες λειτουργίας του ιδρύματος.

Αυτό που ζητούν είναι να δοθεί η δέουσα προσοχή στα παιδιά του Ιδρύματος, που δεν μπορούν από μόνα τους να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια και την ίδια τους τη ζωή. Με ανθρωπιά και αγάπη να δημιουργηθούν ευπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, που να μην θυμίζουν σκηνές εγκατάλειψης, βασανισμού και εξαθλίωσης.

Το θέμα δεν είναι πρώτη φορά που έρχεται στη δημοσιότητα, καθώς το ανέδειξε  δημοσιογράφος του τοπικού Τύπου κ. Γιώργος Μαρινόπουλος και έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε όλο τον κόσμο, αφού προβλήθηκε και από το Βρετανικό BBC.

Πηγή: news247.gr