Κατάληψη της Ιταλικής Πρεσβείας στο Κολωνάκι

30.11.2015

Κατάληψη στο κτίριο του προξενείου της Ιταλικής Πρεσβείας στο Κολωνάκι πραγματοποιούν τριάντα άτομα του «Ρουβίκωνα».

Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια  με την οποία θέλουν να  συμπαρασταθούν στους 5 αναρχικούς που έχουν συλληφθεί για πρόκληση επεισοδίων στο Μιλάνο την περασμένη Πρωτομαγιά.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα», μάλιστα, έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων του ιταλικού προξενείου με αίτημα να μην εκδοθούν οι πέντε αναρχικοί στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα αυτή που έχει προχωρήσει σε πολλές ανάλογες κινήσεις το τελευταίο διάστημα ενώ είχε φθάσει μέχρι και την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, μπήκε στο προξενείο χτυπώντας το… κουδούνι!

Σημειώνεται ότι οι 5 Έλληνες αναρχικοί συνελήφθησαν στις 13 Νοεμβρίου στην Αγία Παρασκευή μετά την ενεργοποίηση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Ρουβίκωνας»:

«Αγέλες  δούλων ξέσαρκων
κωπηλατούν βογκώντας
την αλυσίδα σου αν δε σπας
πάνω στο κουπί πεθαίνεις!”

Στο Μιλάνο την 1η Μάιου 2015, πραγματοποιείται μεγαλειώδης διαδήλωση στα πλαίσια της εργατικής πρωτομαγιάς με κύριο στόχο την εναντίωση στη διεθνή οικονομική έκθεση Εxpo 2015. Διαδηλωτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης έλαβαν μέρος, διαμαρτυρόμενοι για την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής του Ιταλικού κράτους έλαβαν χώρα. Την επόμενη ημέρα, 5 φοιτητές από την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στην εν λόγω διαδήλωση, προσήχθησαν  από τις ιταλικές αρχές στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών, κατά την έξοδό τους από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, και μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Ανήμερα της γενικής απεργίας της 12ης Νοεμβρίου του 2015 η ΕΛ.ΑΣ εισβάλλει στα σπίτια των 5 φοιτητών συλλαμβάνοντας τους, με βάση το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσαν οι ιταλικές δικαστικές αρχές, βάσει του οποίου ζητείται η έκδοση των 5 στην Ιταλία για να δικαστούν. Μετά την κράτηση τους για μία μέρα στην ΓΑΔΑ, και μετά από την δυναμική παρουσία των αλληλέγγυων στην εισαγγελία , αφήνονται ελεύθεροι με επαχθείς περιοριστικούς όρους, ενόψει της απόφασης για την έκδοσή τους ή μη στο ιταλικό κράτος από τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης αναπτύσσεται στον Ελλαδικό χώρο με σκοπό την αποτροπή της έκδοσής των 5 φοιτητών.

Τα κράτη που απαρτίζουν την Ε.Ε. αναπτύσσουν νέες τακτικές διώξεως κατά των αγωνιστών που αντιστέκονται στις επιλογές του κεφαλαίου και στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.  Μέσα σε αυτές τις τακτικές εντάσσεται και το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ,το οποίο και δίνει τη δυνατότητα δίωξης, ποινικοποίησης και παράδοσης στις εκάστοτε εθνικές δικαστικές αρχές ατόμων που συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Παράλληλα οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. που με τις πολιτικές τους βυθίζουν στο πόλεμο χώρες προμήθειας πρώτων υλών και ειδικότερα πετρελαίου, κλείνουν τα σύνορα στα εκατομμύρια των προσφύγων που συρρέουν για να ξεφύγουν από τους πολέμους που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαυλίζουν.

Το Ιταλικό κράτος πρωτοστατεί σε αυτές τις διώξεις ,έχοντας επιδείξει άλλωστε προϊστορία στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων, όπως στις περιπτώσεις των μελών της ΣΠΦ το 2011. Κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια που αντιστέκεται στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, με κύριο σκοπό να περαστεί έτσι ένα μήνυμα για την τύχη που περιμένει όσους και όσες αντιστέκονται στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στα κράτη μέλη και ειδικά στην Ελλάδα. Το ελληνικό κράτος που πλέον εφαρμόζει το μνημόνιο 3, κατ’ εντολήν των εταίρων του, αλλά και με πλήρη συμφωνία του,  μνημόνιο που δίνει την χαριστική βολή στα λαϊκά στρώματα, καλείται να εκδώσει τους 5 φοιτητές.  Όποιος και όποια αντιδρά θα αντιμετωπίζεται με αυστηρότητα ενώ οι καπιταλιστές θα πραγματοποιούν πλούσιο φαγοπότι από τις θυσίες που επιβάλλονται στους αδύναμους.  Η Ευρώπη φρούριο πλέον είναι γεγονός, ενώ οι πρόσφυγες/μετανάστες βαφτίζονται από τους εξουσιαστές “κίνδυνος” που πρέπει να αντιμετωπίζεται δυναμικά, ενώ οι αντιστάσεις στο εσωτερικό της θα θεωρούνται  εσωτερικός εχθρός.

Την ίδια περίοδο που συλλαμβάνονται οι 5 φοιτητές στην Ελλάδα, το ιταλικό κράτος προχωρεί σε διώξεις αγωνιστών από Ιταλία αλλά και άλλες χώρες. Ως εκ τούτου απαιτούμε την μη έκδοση των 5 και την παύση των διώξεων όσων κατηγορήθηκαν ή πρόκειται να ενοχοποιηθούν για την υπόθεση. Θα αφήσουμε λοιπόν να επικρατήσει το σκοτάδι που φέρνουν τα κράτη και το κεφάλαιο,  να επικρατήσει η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, ή θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να ανατείλει ο ήλιος της ελευθερίας και της ισότητας, οικονομικής και κοινωνικής στις ζωές μας; Για αυτό καλούμαστε ως ελεύθεροι άνθρωποι να αποτρέψουμε την έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών και να παύσει κάθε δίωξη αγωνιστών που στοχοποιήθηκαν και κατηγορήθηκαν για την διαδήλωση στο Μιλάνο την 1/5/2015.

Για αυτόν το λόγο επιλέξαμε σήμερα 30/11/2015 να καταλάβουμε το ιταλικό προξενείο επί της Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους 5 φοιτητές και σε όλους τους αγωνιστές που διώκονται απο το ιταλικό κράτος.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ- ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ ΦΙΣΣΕΣ».