Κατάληψη του ΥΠΟΙΚ από την ΠΟΕΔΗΝ και ένταση με τα ΜΑΤ

2.3.2016

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα προχώρησαν από τις 06:00 το πρωί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί δημιουργήθηκε ένταση.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων δηλώναν από το πρωί θα παραμείνουν στην είσοδο του κτηρίου μην επιτρέποντας σε κανέναν να μπει τουλάχιστον ως τις 11:00.Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο εναντίον στις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αλλά και για την υποστελέχωση των νοσοκομείων. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τονίζουν ακόμη ότι είναι η τέταρτη φορά που προσέρχονται στο ΥΠΟΙΚ με αίτημα να συναντήσουν τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργο Χουλιαράκη, κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί τις τρεις προηγούμενες φορές.

Λίγο μετά τις 08:00, όμως, προκλήθηκε ένταση όταν τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν από την είσοδο του ΥΠΟΙΚ τους εργαζομένους των νοσοκομείων και να τους μεταφέρουν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Μάλιστα, μέσα στο σκηνικό έντασης που δημιουργήθηκε μια εργαζόμενη λιποθύμησε, με εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ να τονίζει «μας τσακίσανε τα ΜΑΤ, μας τσακίσανε, την χτύπησαν» .