Κατάρριψη Ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία

24.11.2015

Πολεμικό Ρωσικό αεροσκάφος κατέρριψαν σήμερα Τουρκικά F-16, το οποίο αγνοώντας τις τουρκικές προειδοποιήσεις, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters Τούρκος στρατιωτικός.

Σοκαριστικά πλάνα με την κατάρριψη του αεροσκάφους, που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δείχνουν δύο πιλότους να πέφτουν μετά την κατάρριψη με αλεξίπτωτα στην τουρκο-συριακή μεθόριο, οι οποίοι αγνοούνται όπως ενημερώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο ένας εκ των δύο πιλότων βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk.

Το εν λόγω αεροσκάφος ήταν ένα Su-24 ρωσικής κατασκευής, όπως δήλωσαν πηγές της  τουρκικής προεδρίας, ενώ το ρώσικο υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος είναι ένα Su-24 και ανήκει στην ρωσική πολεμική αεροπορία.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το  πρακτορείο RIA, το ρώσικο υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο και σύμφωνα με το IFAX, το υπουργείο είναι σε θέση να αποδείξει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης του ότι βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο.

Λίγες ώρες αργότερα το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως ο ένας από τους δύο πιλότους σκοτώθηκε και ακυρώθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στην Τουρκία μετά τα αναπάντεχα γεγονότα.

Παράλληλα έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στις 17.30 στις στρατοκρατούμενες Βρυξέλλες και σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων, με την Βορειοατλαντική Συμμαχία να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά από το 1950 που χώρα του NATO επιτίθεται στη Ρωσία.

 ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑ 1

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ