Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν τα στελέχη της «Ενωτικής Πορείας» του Δημήτρη Βελτανιώτη

Ψήφο κατά συνείδηση αποφάσισε ο συνδυασμός  «Ενωτική Πορεία» του Δημήτρη Βελτανιώτη, χθες, Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, σε συγκέντρωση των στελεχών του, στο Κτήμα 28, στις Αφίδνες.

Ο κ. Βελτανιώτης κατά την ομιλία του πήρε πάνω του όλη την ευθύνη της αποτυχίας κατάθεσης του συνδυασμού χωρίς να δοθούν, περαιτέρω, εξηγήσεις, παρά μόνο ότι αυτό συνέβη εξαιτίας τεχνικού σφάλματος.

Είναι βέβαιον ότι σε δεύτερο χρόνο πιθανότατα μετά τις εκλογές θα γίνει μια πιο ενδελεχής συζήτηση για το τι ακριβώς συνέβη, πως έγινε το λάθος, εάν ήταν όντως λάθος, ποιος ή ποιοι ευθύνονται και ο συνδυασμός που έδειχνε να έχει ευοίωνες προοπτικές δεν κατόρθωσε να καταθέσει ψηφοδέλτιο.

Η  κατά συνείδηση απόφαση των στελεχών της παράταξης του κ. Βελτανιώτη απελευθερώνει ένα σημαντικό αριθμό ψήφων οι οποίοι αναζητούν, πλέον, στέγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ξεκινήσει μια μάχη από τις δύο πλευρές για τον προσεταιρισμό, όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοφόρων, κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που προσανατολίζονται στην αποχή ή το λευκό. Η όποια συμφωνία επιτευχθεί με μεμονωμένα στελέχη του κ. Βελτανιώτη θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση των εκλογών.

Κύκλοι από το περιβάλλον του κ. Βελτανιώτη υποστηρίζουν ότι ο ίδιος θα τηρήσει ουδετερότητα, καθώς έχει δηλώσει ότι αποσύρεται από την ενεργό αυτοδιοικητική δράση. Θα παραμείνει όμως ενεργός πολίτης.

Εκείνο, πάντως, που είναι σίγουρο είναι ότι το Καπανδρίτι, το Πολυδένδρι και οι Αφίδνες, θα καθορίσουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, στον Ωρωπό, καθώς και οι δύο βασικοί διεκδικητές της δημαρχίας καλούνται να καλύψουν το κενό που αφήνει ο Βελτανιώτης ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τα ψηφοδέλτιά τους. Οι πολίτες εκεί θα επιλέξουν το πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο, με τα πιο ικανά στελέχη να διοικήσουν, γιατί οι εκλογές δεν τελειώνουν στις 8 Οκτωβρίου. Η επόμενη μέρα είναι αυτή που μετράει και ποιοι θα έχουν τις τύχες των πολιτών στα χέρια τους, ώστε να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα τα προβλήματα κάθε χωριού.