Κατά της εγκατάστασης ΣΜΑ το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΟΡΑΚΑΣ» ΕΝΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ

Με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ωρωπού με αριθμό απόφασης 329/2016, που απαξίωσε την τοπική κοινωνία του Πολυδενρίου και αποφάσισε χωρίς αυτή για το τι θα γίνει στο Πολυδένδρι, εμείς οι γονείς και οι κάτοικοι του Πολυδενδρίου θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια δημιουργίας του ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ όπως αποτρέψαμε με τη δύναμη μας και την δημιουργία ΧΥΤΑ στις Τρύπες Πολυδενδρίου που βρίσκονται ακριβώς δίπλα.

Το Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα την ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ.

Σοβαροί λόγοι που μας βρίσκουν αντίθετους στην Εγκατάσταση Σταθμού Απορριμμάτων στο Πολυδένδρι είναι οι εξής:

Έχουν γίνει μελέτες από ειδικούς επιστήμονες του Πολυτεχνείου οι οποίες βρίσκονται στο αρχείο της Κοινότητας που έδειξαν κατηγορηματικά ότι η περιοχή μας βρίσκεται στη λεκάνη απορροής υδάτων της Λίμνης του Μαραθώνα και οτιδήποτε ρυπογόνο βρεθεί εκεί , θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα. Επιπλέον το σημείο που έχει τώρα υποδειχθεί από το Δήμο ως ΣΜΑ 9Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), βρίσκεται στον υδροφόρο ορίζοντα των πηγών της Μαυροσουβάλας.

Θα επιβαρύνει το κυκλοφορικό πρόβλημα του παράδρομο που ήδη μας ταλαιπωρεί και μας εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο.

Θα υποβαθμίσει και θα απομονώσει ακόμα περισσότερο την περιοχή μας, που ήδη πλήττεται οικονομικά εδώ και χρόνια από τον βραχνά των διοδίων.

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Διοικητικό Συμβούλιο να μην προχωρήσει σε καμία απολύτως ενέργεια σχετική με τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Το Δ.Σ.