Κατέπληξε η θεατρική ομάδα Νέων Παλατίων στη «Χελώνα» και «το Νευρικό» του Δημ. Ψαθά

Θεατρική παράσταση με τα δύο διασκευασμένα μονόπρακτα του Δημήτρη Ψαθά,  «Χελώνα» και «το  Νευρικό» παρουσίασε, το Σάββατο 22 Ιουλίου, στη Νέα Πολιτεία, το Θεατρικό Τμήμα των Νέων Παλατίων Ωρωπού,  σκορπίζοντας άφθονο γέλιο.

Ρεσιτάλ ερμηνείας από το Χρήστο Μπακάρα και την Άννα Φερμελετζή στο ρόλο του κυρίου και της κυρίας Φλωρά. Βέβαια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον Κώστα Μηλιόγλου στο ρόλο του μαιτρ αλλά και τον Δαμιανό σε βοηθό του Μαίτρ ως Λούμπας Αρλούμπας, που ήταν μια όαση κι έδινε φτερά με το ξεχωριστό παίξιμό του.

Η Ειρήνη Κοπέλου και η Ορσαλία Μηλιόγλου, ως οικονόμος και φίλη της οικογένειας στάθηκαν αξιοπρεπώς και κράτησαν σ’ ένα επίπεδο τη παράσταση. Η ενζενύ και ο ζεν του έργου Μαίρη και Βασίλης έδωσαν το δικό τους στίγμα με τη φρεσκάδα και τη νεανικότητά τους.

Στο Νευρικό κύριο τη παράσταση  έκλεψε ο Χριστόφορος Κούτσουρης με την ερμηνεία του σαν «Νευρικός» που διασκέδασε το φιλοθεάμων κοινό  με τις προσθετικές ατάκες του  πέραν του κειμένου.

Ο  Θεόφιλος Μηλιόγλου στο ρόλο του  προέδρου του  Δικαστηρίου ήταν καταπληκτικός, καθώς  κρατούσε μια συνοχή και τάξη στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η δε Λιάνα Ασημακοπούλου, ως κυρία Γελαδάρη, ήταν μοναδική στην ερμηνεία της ως μια νέα  Μαντάμ Σουσού. Με το  ξεχωριστό παίξιμο της ήταν αυτή που έριχνε τις ατάκες για να δημιουργήσει το γέλιο ο Νευρικός κύριος.

Η έκπληξη της παράστασης ήταν η σκηνοθέτης του έργου κα Τόδωρη που ερμήνευσε έναν κόντρα αντρικό  ρόλο υποκρινόμενη τον μάρτυρα κατηγορίας, ένα μαγκάκι Πειραιώτη, από την Δραπετσώνα. Καθήλωσε τους θεατές με την πειστική ερμηνεία της.

Πολλά συγχαρητήρια και σε δυο συντελεστές της παράστασης που δούλεψαν, αφιλοκερδώς, με μεράκι και επαγγελματική υπευθυνότητα για να βγει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.  Πρώτα στον Πόλ Γραμμένο που ήταν υπεύθυνος της ομάδας, στην επιλογή προσώπων, στην επιμέλεια της μουσικής , στην σκηνογραφία αλλά το, κυριότερο, στην διασκευή των μονόπρακτων από το αρχικό κείμενο του Δημ. Ψαθά.

Ένα μεγάλο μπράβο επίσης στην σκηνοθέτη κα Νατάσα Τόδωρη που με μεράκι και υπομονή κατάφερε ένα θαυμάσιο, τέλειο   αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι το εκπληκτικό.  Με το ζεστό  χειροκρότημά τους  κατά τη διάρκεια της παράστασης έδωσαν δύναμη στους ηθοποιούς ανταμείβοντας παράλληλα τον κόπο τους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ