Καταγγελία-βόμβα: Ακατάλληλα το ιατρείο και το φορείο που διαθέτει το Ηρώδειο

Ο διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία», Ηλίας Πολιτάκης καταγγέλλει πως παρότι το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κατακλύζεται από χιλιάδες θεατές που σπεύδουν να απολαύσουν τις σπουδαίες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνονται στο αρχαίο θέατρο-κόσμημα της Αθήνας, δεν διαθέτει κατάλληλες υποδομές και επαρκή εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπως θα περίμενε κανείς για έναν τέτοιο χώρο συνάθροισης κοινού.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας του Ιατρού Παθολόγου Ηλία Κ.Πολιτάκη:

“Αξιότιμοι κύριοι , έχω την υποχρέωση σαν ιατρός αλλά και σαν υπεύθυνος Έλληνας πολίτης να σας ενημερώσω για το περιστατικό που έζησα την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού , στην συναυλία προς τιμή του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου .

Κατά την διάρκεια της συναυλίας μια συνάνθρωπός μας υπέστη ανακοπή .

Ευτυχώς μετά από προσπάθεια με μαλάξεις διάρκειας περίπου 5 λεπτών κατάφερα να την επαναφέρω.

Στην συνέχεια με λύπη μου διαπίστωσα τα εξής :

1. Το φορείο που υπήρχε στο Ηρώδειο για την μεταφορά της ασθενούς είναι επιεικώς ακατάλληλο διότι δεν διέθετε στηρίγματα ασφαλείας στα κάτω άκρα ούτε και τις ειδικές ζώνες ασφάλειάς για την ασφαλή μεταφορά του ασθενούς .

2. Ο χώρος του υποτιθέμενου ιατρείου του θεάτρου βρίσκεται σε ακατάλληλο χώρο ,στο υπόγειο ,όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση .

3. Το «ιατρείο» στερείται βασικού ιατρικού εξοπλισμού ( π.χ. Απινιδωτή ) που θεωρείται απολύτως απαραίτητος.

Τελειώνοντας να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την προσοχή σας , και να σας τονίσω ότι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ένα από τα αρχαιότερα και ομορφότερα θέατρα του κόσμου να στερείται βασικών ιατρικών υπηρεσιών .

Ηλίας Κ. Πολιτάκης

Ιατρός Παθολόγος”