Καταγγελία ΟΓΕ για την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής Παίδων Πεντέλης

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση ης κυβέρνησης Υπουργείου Υγείας για κλείσιμο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με την αναστολή της γενικής εφημερίας του και των τακτικών ιατρείων και τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο.

Δεν ανεχόμαστε το κλείσιμο επί της ουσίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, που αποτελεί ένα από τα τρία αποκλειστικά παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής και εξυπηρετεί 780.000 κατοίκους από τη Βόρεια και Ανατολική Αττική, Βοιωτία και Εύβοια. Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει στην επαρκή στελέχωση και αυτού όπως και όλων των παιδιατρικών νοσοκομείων, αντί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων για νοσηλείες και ιατρική περίθαλψη με γενναία κρατική χρηματοδότηση, αντί να επιτάξει τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία χωρίς αποζημίωση μπροστά στην πανδημία, επιλέγει στην ουσία να κλείσει ένα ακόμα δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο.

Αυτή είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων όπως η σημερινή της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που έκλεισαν νοσοκομεία και συγχώνευσαν κλινικές. Είναι η πολιτική που λογαριάζει ως «κόστος» τις δικές μας ανάγκες για την Υγεία ρίχνοντας μας το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, με μόνους κερδισμένους τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών μεγαθηρίων της υγείας και τους μεγαλοκλινικάρχες, καθώς εμείς οι γονείς θα είμαστε αναγκασμένοι να τους χρυσοπληρώνουμε για να μπορέσουν τα παιδιά μας να έχουν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Δεν συμβιβαζόμαστε η ανάγκη μας για δημόσια δωρεάν Υγεία να μπαίνει στη ζυγαριά του “κόστους ” για το κράτος και του «οφέλους» για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με ΠΦΥ και δημόσια νοσοκομεία που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, τις δικές μας και των παιδιών μας, στην πρόληψη, στη νοσηλεία, στη θεραπεία, στην αποκατάσταση.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο «Παίδων Πεντέλης» και στηρίζουμε τον αγώνα τους.

 Απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει το «Παίδων Πεντέλης». Να μην εξαιρεθεί από τη γενική εφημερία και να μην κλείσουν τα τακτικά ιατρεία του.
  • Να επαναλειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν.
  • Επαρκή στελέχωση όλων των παιδιατρικών νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας
    Υγείας με άμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με ταχύρρυθμες διαδικασίες.
  • Επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων χωρία αποζημίωση και ένταξή τους στη γενική εφημερία του Λεκανοπεδίου για Covid περιστατικά και των ΜΕΘ τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο εμβολιασμού με παρακολούθηση τυχόν παρενεργειών.

12.1.2022

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ