ΛΑΙΚΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΩΡΩΠΟΥ 1

 Καταγεγραμμένοι ως ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΝΤΕΣ από τα δημοτικά πράγματα

 

Η απουσία των τριών δημοτικών συμβούλων της «αντιπολίτευσης των προθύμων» (Γιασημάκη, Χατζηϊωάννου, Δημητρίου) από τον Φεβρουάριο ως και τον Αύγουστο (!!!) από τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής, αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να ασκήσουν ουσιαστικό έλεγχο στα πεπραγμένα της διοίκησης αλλά και πόσο χρήσιμοι και βολικοί είναι στον ρόλο αυτό για την δημοτική αρχή, η οποία αποφασίζει και υλοποιεί ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ.

Την αφήσαν να κάνει κυριολεκτικά ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ στην πιο σημαντική επιτροπή στον δήμο που αποφασίζεται το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας (προϋπολογισμοί, απολογισμοί, προμήθειες, ιδιωτικοποιήσεις, απευθείας αναθέσεις, δημοτικά τέλη κ.α.).

Μάλιστα, οι απόντες και οι παρατάξεις τους, σε συμφωνία μεταξύ τους, έχουν εμποδίσει κατά το παρελθόν την εκλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης στην οικονομική επιτροπή, λύνοντας κυριολεκτικά τα χέρια της δημοτικής αρχής.

Τέλος, η πράξη της δημοτικής αρχής να τους κηρύξει έκπτωτους είναι τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ καθώς οι απουσίες αυτές αποτελούν μόνο κάποιες από τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων (κ.κ. Ρούσση, Οικονομάκου, Γιασημάκη, κλπ) από τα δημοτικά συμβούλια και τις δημοτικές επιτροπές.

Αν εφαρμοζόταν ο Δημοτικός Κώδικας, τότε θα έπρεπε καταρχήν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι (δημοτικής αρχής και «αντιπολίτευσης των προθύμων») να τεθούν σε ΑΡΓΙΑ και στην συνέχεια να ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ και να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ, καθώς ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.

 

Αύγουστος 2018,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com