Κατακαίει από χθες βράδυ τεράστιες εκτάσεις η φωτιά στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων

26.6.2016

Μαίνεται με αμείωτη ένταση η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, σε συνάρτηση με τη μορφολογία του εδάφους κάνουν εξαιρετικά δύσκολες τις συνθήκες κατάσβεσης και δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Η φωτιά κατακαίει πευκόφυτη έκταση μεταξύ των εγκαταστάσεων του «ΤΙΤΑΝ» και της Στεφάνης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες  στη Βορειοδυτική Αττική και τη Βοιωτία αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και ελλοχεύει ο κίνδυνος η φωτιά να κατευθυνθεί προς την Πάρνηθα.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αττική, τη Βοιωτία, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Μέχρι πριν λίγη ώρα ήταν δύσκολη η συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης με εναέρια μέσα, με αποτέλεσμα τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού να μην έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν στις εστίες της φωτιάς, καθώς υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού τους.

Το ευτύχημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκε μια αγροικία.

ΣΤΕΦΑΝΗ

ΣΤΕΦΑΝΗ

ΣΤΕΦΑΝΗ

ΣΤΕΦΑΝΗΣΤΕΦΑΝΗ