Καταλήψεις σχολείων: Αυξάνονται τα σχολεία που κλείνουν για τη χρήση μάσκας

Με καταλήψεις σχολείων ξεκίνησε η δεύτερη σχολική εβδομάδαΟι νέες καταλήψεις σχολείων ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Μετά το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου που συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη, από τη Δευτέρα σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές του Λυκείου Σιδηροκάστρου, μαζί με το Γυμνάσιο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Επίσης, σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές των Γυμνασίων Ν. Πετριτσίου και Λευκώνα. Οι μαθητές διεκδικούν τη μη χρήση της μάσκας, την αύξηση του αριθμού του προσωπικού καθαριότητας και τη μείωση των πολυπληθών τμημάτων, καθώς σε κάθε τμήμα τώρα φοιτούν 20 μαθητές.

Σχολικές μονάδες σε Κρήτη, Αχαΐα, Μαγνησία, Καβάλα και άλλες περιοχές έχουν ήδη βάλει «λουκέτο», καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη χρήση μάσκας. Υπό κατάληψη βρίσκονται και 14 σχολεία στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας, 21 Σεπτεμβρίου, το  Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου, Γυμνάσιο Θραψανού, Γυμνάσιο και Λύκειο Γουβών, 5 ΕΠΑΛ,ΓΕΛ Αλικαρνασσού, 2ο, 4ο, 13ο, 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, ΓΕΛ Αγίων Δέκα, 8ο Λύκειο Ηρακλείου, 20ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχουν αποκλείσει τα σχολεία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, oκτώ σχολεία ήδη βρίσκονταν υπό κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή ενώ σήμερα ο αριθμός έφτασε τα 26. Απέχουν από τα μαθήματά τους οι μαθητές δύο σχολείων στο Αγρίνιο και άλλων δύο στην Καβάλα ενώ στην Ηλεία σήμερα το πρωί ξεκίνησαν κατάληψη εννέα σχολεία στου νομού.
Στα σύνθήματά τους επάνω στα πανό γράφουν: «Μέσα από τις μάσκες έχουμε φωνή» και «Όχι μάσκα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr τελούν υπό κατάληψη στην Ηλεία το 1ο ΓΕΛ Πύργου, το 10ο, το 2ο, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Πύργου, το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο Αρχ. Ολυμπίας και το ΓΕΛ Βάρδας.