Καταργήσατε κ. Γιασημάκη την  Κοινότητα και το Τοπικό Συμβούλιο Χαλκουτσίου;

 Σε μια ιδιότυπη ομηρία συνεχίζει να βρίσκεται το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκουτσίου πενήντα, σχεδόν,  μέρες μετά την εκλογή του νέου Προέδρου κ. Γ.Λιθαδιώτη και της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Δημιουργίας»  κ. Διονύσης Καμπιώτης,  στην ώρα των ανακοινώσεων, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ζήτησαν να ενημερωθούν τι συμβαίνει με την γραμματειακή υποστήριξη και τα γραφεία των Τοπικών Συμβουλίων.

Μάλιστα ο κ. Ρούσσης ζήτησε να ενημερωθεί γιατί δεν έχει οριστεί χώρος συνεδριάσεων  και για  το Χαλκούτσι όπως έχει γίνει για όλες τις άλλες Κοινότητες.

Η απάντηση του Δημάρχου κ. Γ. Γιασημάκη ήταν ότι σιγά – σιγά  αποκαθίσταται η νομιμότητα και η κανονικότητα και σε λίγο όλα θα έχουν ρυθμιστεί.

Στην ερώτηση για το Χαλκούτσι όμως υπήρξε «εκκωφαντική» σιγή. Ούτε λέξη γιατί δεν έχει οριστεί ακόμη χώρος συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου, όπως ορίζει ο νόμος.

Κύριε Δήμαρχε, τι συμβαίνει ακριβώς  με το Χαλκούτσι; Δεν είναι, πλέον, Κοινότητα του Δήμου Ωρωπού; Καταργήσατε ετσιθελικά το Τοπικό Συμβούλιο; Ποιος σας εμποδίζει να ορίσετε το χώρο συνεδριάσεων του οργάνου; Ξεχάσατε να απαντήσετε  ή θέσατε υπό τιμωρία, γιατί δεν σας ψήφισαν οι πολίτες, μια ολόκληρη Κοινότητα;

Ο κ. Καμπιώτης τόνισε με έμφαση παραθέτοντας και την σχετική νομοθεσία  ότι «Τα Τοπικά Συμβούλια, όπως ορίζει ο νόμος, πρέπει να συνεδριάζουν, τουλάχιστον, μία φορά το μήνα. Κλείνουμε δύο μήνες κι ακόμα δεν έχει συνεδριάσει κανένα Τοπικό. Στο δε Χαλκούτσι δεν έχετε  βρει, καν,  χώρο  συνεδριάσεων για το Τοπικό Συμβούλιο. Τι πρόκειται να κάνετε;»

Το ερώτημα είναι γιατί η Δημοτική Αρχή εμφανίζει αυτή τη δυστοκία.  Μήπως σκέφτεται να  ορίσει κάποια καφετέρια, καφενείο ή γνωστό  κατάστημα για τις συνεδριάσεις;

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι μεθοδεύσεις δεν αρμόζουν σε μια νέα Δημοτική Αρχή που θέλει να φέρει το καινούργιο. Για ποια κανονικότητα και νομιμότητα μιλάτε κ. Δήμαρχε  όταν καταστρατηγείτε το νόμο της Πολιτείας; Όταν η πρώτη  πολιτική πράξη της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η φίμωση των Τοπικών Συμβουλίων που δεν έτυχαν της εκλογής ημετέρων Προέδρων.

Οι ρεβανσισμοί  και οι αλαζονικές προθέσεις μιας μικρής μειοψηφίας  δεν έχουν θέσει στην κοινωνία του Χαλκουτσίου. Όσοι επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία  είναι βέβαιον, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, ότι τελικά ο λαός το επιστρέφει αρνητικά σε όσους παραβιάζουν την ετυμηγορία του. Σεβαστείτε, λοιπόν, την ετυμηγορία του λαού.

Πράξτε, άμεσα, το νόμιμο που είναι και ηθικό για να λήξει αυτή η ανούσια  κωμωδία που προσβάλει τον πολιτικό πολιτισμό του Τόπου, τους θεσμούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.